zondag 19 mei 2024

Wat is de volgende kleur van de Yamaha XSR900 GP?

De nieuwe Yamaha XSR900 GP, die afgelopen herfst werd onthuld, bracht een golf van nostalgie teweeg bij de fans van jaren 80 replica’s. Het combineert het uiterlijk van de eerste generatie TZR met het iconische Marlboro-kleurenschema. Hoewel Yamaha heeft bevestigd dat de 2024-versie binnnkort wordt gelanceerd, kunnen we er zeker van zijn dat er nog meer kleuren zullen volgen na het succes van het Marlboro-ontwerp. Laten we eens raden naar de kleurstelling van het 2025-model, nog voor het 2024-model wordt uitgebracht!

Gerucht: Yamaha R9 vervangt Yamaha R6

De XSR900 GP debuteerde vorig jaar en trok veel aandacht (misschien hebben wij daar ook aan bijgedragen?). Gebaseerd op de sportieve naked MT-09 roept dit model herinneringen op aan jaren 80 Grand Prix-machines, met een kuip dat speciaal is ontworpen met aparte handvatten en steunen. Het is werkelijk een eerbetoon aan die tijd.

In Europa zal de XSR900 GP binnenkort worden uitgebracht, samen met twee hoofdkleuren: Legend Red (oftewel Marlboro) en grijs. Maar laten we eens kijken naar de ‘volgende’ kleur. Yamaha heeft een rijke geschiedenis van legendarische raceteamkleuren, en de absolute favoriet is natuurlijk die ene! Dus, de voorspelling voor het XSR900GP-model van 2025 is een prachtige blauwe Sonote-kleur. In Photoshop hebben we er al een gemaakt. Het ziet er absoluut geweldig uit!

Het model is geïnspireerd op de legendarische YZR500-racer, die werd gereden door Christian Sarron. Aangezien de naked versie van de XSR900 al bekend staat om deze kleur, past het perfect bij dit GP-model met kuipwerk. Het lijkt wel alsof het altijd al zo bedoeld was! Hoeveel motorrijders zouden deze motor graag willen hebben? In Frankrijk – toch al, een belangrijk ‘Yamaha-land’ – wordt deze een hit.

Let op: Dit is slechts een fantasievoorspelling. De motor op de foto bestaat niet! Excuses als we je in verwarring hebben gebracht.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen