Wat zijn jouw goede voornemens voor een gedenkwaardig 2018?

Het nieuwe jaar start je met goede voornemens, afspraken met jezelf over zaken die je anders gaat aanpakken. Vijf voornemens voor een gedenkwaardig motorjaar 2018.

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Je motor is niet alleen geschikt voor de ene droomreis die er vaak toch niet komt. Beter is je dromen wat te managen naar behapbare projecten die wel te realiseren zijn. Bedenk ook niet teveel goede voornemens: vijf ‘zadel’ of ‘garage’ projecten zijn meer dan genoeg.

1 Rijd meer km

Motorrijden is goed. Het is zelfs therapeutisch. Daarom kun je het voornemen om in 2018 meer kilometers te gaan rijden beter heel serieus nemen. En wees niet te zuinig met het gebruik. Ga er mee naar je werk, gebruik ‘m in alle weekeinden, rijd ermee over je favoriete wegen, doe mee aan georganiseerde toertochten (TankTasTochten!). Doe eer je boodschappen mee, rij ermee naar het café. Doe eens een offroad. Of: schrijf je in voor een training op het circuit.

2 Verbeter je rijvaardigheid

Het maakt eigenlijk niet uit of je je motorrijbewijs 1 maand of 30 jaar hebt. Een motorrijder raakt nooit uitgeleerd. Van de juiste manier hoe je een bocht neemt tot hoe je je voorwiel uit een diep spoor stuurt. Strategieën die je kunt oefenen tot ze je tweede natuur zijn. Ervaring opdoen zodat je weet wanneer er wel en geen grip is in de regen. Je kunt je ook laten trainen tijdens een rijvaardigheidstraining. Ze zijn er op verschillende niveaus , maar kies vooral de training die je het meeste inspireert. Je zult merken dat je na een training nog meer van je motor geniet.

3 Maak een mooie reis

Maak de reis die je altijd had willen maken in 2018. Je zult aan het eind van het jaar merken dat je met veel genoegen zult terugdenken aan de zomer van 2018. Rijd naar de Noordkaap. Of dwars door Italië met de prachtige bergwegen van de Gran Sasso, Apennijnen en Dolomieten. Check sites als promotor-reizen.nl en laat je inspireren.

4 Maak die opknapper toch eens af!

Staat de motor van je oom nog steeds in de schuur? Heb je ooit een restauratieproject gekocht maar ben je er nooit mee begonnen? Start nog deze winter met je project. Werk er hard aan, maar wel volgens een planning. Verschiet niet al je kruit, maar kien het project zo uit dat je ergens in juni de laatste hand er aan legt. Aan het begin van de zomer met een mooi gerestaureerde motor de weg op. Glimmend chroom en smetteloos lakwerk. Een grotere beloning voor al je inspanningen is er niet.

5 Bespaar niet op kleding

Met veiligheid valt niet te spotten. Iedere keer dat je op de motor stapt, draag je beschermende kleding van hoge kwaliteit, want ook een schuiver bij een geringe snelheid van 40 km/u kan vreselijke gevolgen hebben. Neem je het advies niet ter harte, kan jouw motorseizoen 2018 in april alweer voorbij zijn. Hou voor de revalidatie een klein jaar aan.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.