Website Continental vol bandentips

Van motorbanden kun je nooit genoeg weten. De website van bandenfabrikant Continental staat vol technische informatie over banden. Welk onderhoud is nodig, wat is de juiste luchtdruk en wat kan ik doen bij stabiliteitsproblemen?

In het Duits
Rubber maakt het verschil tussen rijden of glijden. Als het zo goed voor ons zorgt, moeten wij ook goed voor rubber zorgen. Dat gaat makkelijker dankzij de informatie die bandenfabrikant Continental op zijn website met ons deelt. Dat delen gebeurt overigens wel in het Duits. Enige kennis van de Duitse taal is dus een vereiste.

Open deuren intrappen
Vanzelfsprekend trapt Continental open deuren in. Iedereen weet dat de juiste luchtdruk in banden goed is voor ideale stuureigenschappen en minimale slijtage. Tegelijk laten we heel regelmatig die bandendruk een beetje versloffen… Toch komen ook onderwerpen die iets verder van ons afstaan aan bod.

Duits gründlich
Hoe gebruik je bijvoorbeeld op de correcte wijze afdichtingsmiddelen? Hoe pak je stabiliteitsproblemen aan. Wanneer is de band oud en toe aan vervanging? Het is informatie die je overal op websites kunt vinden, maar die hier praktisch gebundeld staat en vertrouwenwekkend Duits gründlich is.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Misschien vind je dit ook interessant?