13 C
Nederland
dinsdag 16 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Website Continental vol bandentips

Van motorbanden kun je nooit genoeg weten. De website van bandenfabrikant Continental staat vol technische informatie over banden. Welk onderhoud is nodig, wat is de juiste luchtdruk en wat kan ik doen bij stabiliteitsproblemen?

In het Duits
Rubber maakt het verschil tussen rijden of glijden. Als het zo goed voor ons zorgt, moeten wij ook goed voor rubber zorgen. Dat gaat makkelijker dankzij de informatie die bandenfabrikant Continental op zijn website met ons deelt. Dat delen gebeurt overigens wel in het Duits. Enige kennis van de Duitse taal is dus een vereiste.

Open deuren intrappen
Vanzelfsprekend trapt Continental open deuren in. Iedereen weet dat de juiste luchtdruk in banden goed is voor ideale stuureigenschappen en minimale slijtage. Tegelijk laten we heel regelmatig die bandendruk een beetje versloffen… Toch komen ook onderwerpen die iets verder van ons afstaan aan bod.

Duits gründlich
Hoe gebruik je bijvoorbeeld op de correcte wijze afdichtingsmiddelen? Hoe pak je stabiliteitsproblemen aan. Wanneer is de band oud en toe aan vervanging? Het is informatie die je overal op websites kunt vinden, maar die hier praktisch gebundeld staat en vertrouwenwekkend Duits gründlich is.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen