maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Wederom subsidie op e-scooter in Zaanstad

Zaanstad geeft opnieuw aankoopsubsidie bij aanschaf van een elektrische scooter, meldt de Bovag. De regeling gaat per direct in en geldt alleen voor inwoners van de gemeente Zaanstad. Vorig jaar was de gemeente succesvol met een vergelijkbaar initiatief en heeft daarom besloten nogmaals de elektrische scooter te stimuleren.

De subsidie is dit keer vastgesteld op 25 procent van het aankoopbedrag tot een maximum van 800 euro bij aanschaf van een elektrische scooter uitgerust met een lithiumaccu of siliciumaccu. Het subsidieplafond bedraagt 80.000 euro.

Inwoners van de gemeente krijgen enkel subsidie op producten die bij Zaanse detailhandelaren met RDW-erkenning en BOVAG-lidmaatschap worden aangeschaft. De gemeente wil bewoners op deze wijze stimuleren om een elektrische brommer of scooter aan te schaffen.

Foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen