Wederom subsidie op e-scooter in Zaanstad

Zaanstad geeft opnieuw aankoopsubsidie bij aanschaf van een elektrische scooter, meldt de Bovag. De regeling gaat per direct in en geldt alleen voor inwoners van de gemeente Zaanstad. Vorig jaar was de gemeente succesvol met een vergelijkbaar initiatief en heeft daarom besloten nogmaals de elektrische scooter te stimuleren.

De subsidie is dit keer vastgesteld op 25 procent van het aankoopbedrag tot een maximum van 800 euro bij aanschaf van een elektrische scooter uitgerust met een lithiumaccu of siliciumaccu. Het subsidieplafond bedraagt 80.000 euro.

Inwoners van de gemeente krijgen enkel subsidie op producten die bij Zaanse detailhandelaren met RDW-erkenning en BOVAG-lidmaatschap worden aangeschaft. De gemeente wil bewoners op deze wijze stimuleren om een elektrische brommer of scooter aan te schaffen.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.