13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Weer BMW-dealer verdwenen

Na De Jong Alphen en MotoPort Hillegom is nu ook MotoPort Veldhoven haar dealerschap van BMW kwijtgeraakt. De motorzaak was meer dan 25 jaar dealer (gestart in de tijd als MotoPort Neutkens Westerhoven) van de Duitse fabrikant, maar dat is nu ten einde gekomen. Volgens eigenaar Wiecher Joosse heeft dit besluit van BMW Nederland te maken met een reorganisatie van het motormerk, om zodoende een optimaal dealernetwerk te creëren. Andrew Mason, product communications manager bij BMW Nederland kan dat beamen: ‘Hoewel we geen target hebben voor een bepaald aantal dealers streeft BMW Motorrad naar een optimaal dealernetwerk en helaas brengt dat met zich mee dat er afscheid genomen moet worden van sommige dealers. Dit is nooit een gemakkelijke beslissing, zeker niet na een jarenlange succesvolle samenwerking, zoals het geval was met MotoPort Veldhoven.’ 

Of er nog meer ‘slachtoffers’ zullen vallen, kan BMW Motorrad Nederland niet melden. ‘De samenstelling en grootte van ons dealernetwerk hangt in sterke mate af van de nationale en regionale ontwikkelingen in de markt. Daarbij kijken we naar het eigen toekomstig modellenaanbod en volgen we een strategie in de richting van een dealernetwerk dat het toekomstig aanbod kan verkopen.’ Dat optimale netwerk van dealers bestaat nu uit negentien motorzaken, die nieuwe BMW-motoren verkopen.

Het is voor MotoPort Veldhoven een flinke aderlating dat ze per 1 januari geen BMW-dealer meer zijn. De verkoop verliep namelijk voorspoedig. Joosse: ‘Het is jammer, maar we kunnen er niets aan veranderen. De komende jaren zullen we echter wel gewoon het merk BMW voeren, zij het dan met jong gebruikte exemplaren. Ook reparaties, onderhoud en garantiewerkzaamheden kunnen we gewoon nog altijd uitvoeren, want tot 31 december 2016 kunnen we rekenen op ondersteuning van BMW Nederland.’ Vervanging van het merk is ook nog niet ter sprake bij de motorzaak in Veldhoven. ‘Er zijn nog geen plannen om het gat te vullen met een ander merk. We gaan ons nu gewoon concentreren op onze andere dealerschappen van Yamaha, Honda en Peugeot.’ 

Foto: MotoPort Veldhoven

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen