donderdag 28 maart 2024

Daling van filedruk verleden tijd

Terwijl vanaf 2007 de filedruk vele jaren is afgenomen, is daar nu echt een einde aan gekomen. Hoewel de definitieve cijfers van dit jaar nog gepubliceerd moeten worden, blijkt uit cijfers van de VID al dat de filedruk dit jaar wederom nagenoeg gelijk is gebleven aan het voorgaande jaar. In 2013 was dat ook al zo. 

Uit de cijfers van de VID, die nog niet definitief zijn maar nog nauwelijks kunnen wijzigen, blijkt dat de daling van de filedruk nu echt ten einde is gekomen. Het was in de eerste helft van 2014 rustiger, maar de tweede helft bleek juist drukker. Dat laatste is opvallend, omdat we een relatief droge herfst hebben gehad. Juist de regenval staat normaal gesproken garant voor veel file.

Uit de cijfers blijkt dat het fileprobleem rond Rotterdam echt aan een oplossing toe is. Van de zeven zwaarste knelpunten liggen er maar liefst drie rondom Rotterdam. Een tegenvaller is er ook voor Leiden. Daar werd de A4 verbreed, maar de filedruk steeg toch met 56 procent. Deels zal de verkeersgebruiker nog aan de nieuwe situatie moeten wennen, maar de stijging is wel erg groot om het daaraan te wijten.

Kortom: het loont nog altijd om je woonwerkverkeer op de motor af te leggen. Lekker legaal tussen de file door, terwijl al die automobilisten zich zitten op te vreten!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen