Opgepast: ijzel en sneeuw!

Het is genieten hé, de afgelopen tijd op twee wielen? We komen vooralsnog genadig door de winter, en zeker met de zachte winter van vorig jaar nog in ons achterhoofd zouden we bijna vergeten dat we op moeten passen voor gladheid. Maar als je jezelf morgen per motorfiets naar het familiekerstdiner wil verplaatsen, doe je er toch echt goed aan om deze weerwaarschuwing van het KNMI te lezen: De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, vlak aan zee enkele graden hoger. Plaatselijk kan er gladheid door bevriezing ontstaan.

Duidelijk, een beetje oppassen dus morgen. In het weekend wordt het echter nog veel erger, zo meldt het KNMI in een extra waarschuwing: Later in de nacht van vrijdag op zaterdag van het zuidwesten uit kans op gladheid door natte, later mogelijk ook droge sneeuw. Plaatselijk kan zich een dek van enkele centimeters vormen. Bovendien waait het daarbij hard.

Foto boven: Lucas Verbeke, MOTO73

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.