BMEC-kalender 2012 vrijgegeven

De formule van het Belgian Moto Endurance Championship (BMEC) van vorig jaar is aangeslagen. Buiten een paar details zal het reglement in grote lijnen worden overgenomen van 2011 omdat dit gewoon goed was. Restte de organisatie dus alleen nog de 2012 kalender op te stellen. En met vijf wedstrijden ziet die er prima uit.

Het kampioenschap start in het weekend van 21 en 22 april in Francorchamps. Drie uur onafgebroken op het mooie circuit moeten volstaan om piloten en teams weer ‘te roderen’. Een maand later, donderdag 24 juni, wordt in Zolder een manche van 4 uur gereden. In afwachting van de bevestiging staat ook Oschersleben op het programma op 13, 14 en 15 juli. Hier zullen als het doorgaat twee manches van elk twee uur gereden worden.

Maar de topper van het seizoen vindt plaats in Francorchamps op 17, 18 en 19 augustus. Net als vorig jaar wordt dit een zes uur race op het mooiste circuit ter wereld. Een inspanning die beloond zal worden met extra punten en die dus op zich de verschillende klassementen volledig overhoop kan gooien. De ranking zal dan uiteindelijk beslist worden in het weekend van 13 en 14 oktober tijdens de 500 kilometer van Zolder.

Het 2012 BMEC ziet er dus mooi uit en heel wat teams zullen ongetwijfeld profiteren van de wintertrainingen in Spanje op de circuits van Aragon (12/13 maart) en Valencia (15/16 maart). Alle informatie en inschrijvingsformulieren zullen vanaf 16 januari beschikbaar zijn op de website www.bmec.be.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.