zondag 24 september 2023

Weer een spannende APK-dag

Vandaag bespreekt de Tweede Kamer tijdens een Algemeen Overleg met de Vaste Commissie voor Infrastructuur en Milieu de inzet van minister Schultz voor de Europese Transportraad op 20 december. Dit nieuws meldt de KNMV. Minister Schultz zal naar verwachting tijdens de Europese Transportraad opnieuw het standpunt verdedigen dat het onnodig en daarom zeer ongewenst is om op Europees niveau de APK-plicht in te voeren voor motorfietsen. De verschillen tussen lidstaten zijn zo groot dat de landen dit zelf zouden moeten kunnen regelen.

De KNMV publiceerde gisteren deze brief, waaruit blijkt dat onderhandelingen nog volop in beweging zijn en dat die zich nog altijd gunstig voor Nederland ontwikkelen. Hoewel bovenstaand natuurlijk erg positief klinkt, krijgen we pas in mei, juni 2013 duidelijkheid over het wel of niet doorgaan van de APK. Het zal in ieder geval een zware strijd worden want veel lidstaten hebben zelfs al een soort van periodieke keuring.

Hopelijk snel weer nieuws.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image