Weer een spannende APK-dag

Vandaag bespreekt de Tweede Kamer tijdens een Algemeen Overleg met de Vaste Commissie voor Infrastructuur en Milieu de inzet van minister Schultz voor de Europese Transportraad op 20 december. Dit nieuws meldt de KNMV. Minister Schultz zal naar verwachting tijdens de Europese Transportraad opnieuw het standpunt verdedigen dat het onnodig en daarom zeer ongewenst is om op Europees niveau de APK-plicht in te voeren voor motorfietsen. De verschillen tussen lidstaten zijn zo groot dat de landen dit zelf zouden moeten kunnen regelen.

De KNMV publiceerde gisteren deze brief, waaruit blijkt dat onderhandelingen nog volop in beweging zijn en dat die zich nog altijd gunstig voor Nederland ontwikkelen. Hoewel bovenstaand natuurlijk erg positief klinkt, krijgen we pas in mei, juni 2013 duidelijkheid over het wel of niet doorgaan van de APK. Het zal in ieder geval een zware strijd worden want veel lidstaten hebben zelfs al een soort van periodieke keuring.

Hopelijk snel weer nieuws.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?