zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Weer een spannende APK-dag

Vandaag bespreekt de Tweede Kamer tijdens een Algemeen Overleg met de Vaste Commissie voor Infrastructuur en Milieu de inzet van minister Schultz voor de Europese Transportraad op 20 december. Dit nieuws meldt de KNMV. Minister Schultz zal naar verwachting tijdens de Europese Transportraad opnieuw het standpunt verdedigen dat het onnodig en daarom zeer ongewenst is om op Europees niveau de APK-plicht in te voeren voor motorfietsen. De verschillen tussen lidstaten zijn zo groot dat de landen dit zelf zouden moeten kunnen regelen.

De KNMV publiceerde gisteren deze brief, waaruit blijkt dat onderhandelingen nog volop in beweging zijn en dat die zich nog altijd gunstig voor Nederland ontwikkelen. Hoewel bovenstaand natuurlijk erg positief klinkt, krijgen we pas in mei, juni 2013 duidelijkheid over het wel of niet doorgaan van de APK. Het zal in ieder geval een zware strijd worden want veel lidstaten hebben zelfs al een soort van periodieke keuring.

Hopelijk snel weer nieuws.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelProbeer de motor
Volgend artikelOp zoek naar nummer 1

Gerelateerde artikelen