13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Weer onduidelijkheid in België

Het leek zo duidelijk in België. Je mocht je motorfiets op het trottoir parkeren zolang er maar een vrije doorgang van anderhalve meter over bleef. Dit om mensen in een rolstoel en mensen met kinderwagens voldoende ruimte te geven. Prima, duidelijk, helder. Zeker omdat er zelfs een koninklijk besluit over genomen was.

Maar dat besluit is nu verworpen door de Belgische Raad nadat het Brussels gewest geklaagd had. Volgens het gewest had de federale overheid geen overleg met hen gepleegd over deze regel. De Belgische Raad is het dus met het Brussels gewest eens en nu zijn we terug bij af want er zijn nu helemaal geen regels meer over waar je mag parkeren.

Gelukkig lijkt het maar een tijdelijk probleem te zijn aldus een woordvoedster van Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet. De woordvoedster liet in de krant Het Belang van Limburg het volgende optekenen: “Blijkbaar gaat het om een puur formeel bezwaar. Zodra het overleg heeft plaatsgevonden willen we de tekst zo snel mogelijk, in ongewijzigde vorm, opnieuw publiceren."

Belangenvereniging Fedemot is absoluut niet blij met al deze onduidelijkheden. Voorzitter Jean-Marie in Het Belang van Limburg: "Men praat veel over mobiliteit, maar velen twijfelen om de motor te gebruiken omdat men niet weet waar hem te stallen." Het zal duidelijk zijn dat de nu ontstane chaos de twijfelaars nog meer aan het twijfelen brengt. Zonde, eeuwig zonde.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen