Weer onduidelijkheid in België

Het leek zo duidelijk in België. Je mocht je motorfiets op het trottoir parkeren zolang er maar een vrije doorgang van anderhalve meter over bleef. Dit om mensen in een rolstoel en mensen met kinderwagens voldoende ruimte te geven. Prima, duidelijk, helder. Zeker omdat er zelfs een koninklijk besluit over genomen was.

Maar dat besluit is nu verworpen door de Belgische Raad nadat het Brussels gewest geklaagd had. Volgens het gewest had de federale overheid geen overleg met hen gepleegd over deze regel. De Belgische Raad is het dus met het Brussels gewest eens en nu zijn we terug bij af want er zijn nu helemaal geen regels meer over waar je mag parkeren.

Gelukkig lijkt het maar een tijdelijk probleem te zijn aldus een woordvoedster van Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet. De woordvoedster liet in de krant Het Belang van Limburg het volgende optekenen: “Blijkbaar gaat het om een puur formeel bezwaar. Zodra het overleg heeft plaatsgevonden willen we de tekst zo snel mogelijk, in ongewijzigde vorm, opnieuw publiceren."

Belangenvereniging Fedemot is absoluut niet blij met al deze onduidelijkheden. Voorzitter Jean-Marie in Het Belang van Limburg: "Men praat veel over mobiliteit, maar velen twijfelen om de motor te gebruiken omdat men niet weet waar hem te stallen." Het zal duidelijk zijn dat de nu ontstane chaos de twijfelaars nog meer aan het twijfelen brengt. Zonde, eeuwig zonde.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.