Wereldrecord backflip op Zwarte Cross

Jackson Strong probeert tijdens de Zwarte Cross 2014 de verste backflip ooit te maken. Met zijn crossmotor moet de Australische stuntman meer dan veertig meter na de afsprong landen. De reuzensprong vindt twee keer per dag midden op het festivalterrein plaats.  Met de recordpoging vraagt de Zwarte Cross aandacht voor de ‘Urgent action’ van Amnesty International.

Bezoekers bepalen afstand
De bezoekers hebben direct invloed op de afstand van de sprong. Als ze tijdens de Zwarte Cross  ‘Urgent action’ steunen dan wordt er een foto van hen gemaakt. De foto’s worden naast elkaar opgehangen aan een lange lijn die tussen de twee schansen van de stunt hangt. Het aantal foto’s geeft de afstand aan, hoe meer foto’s, hoe verder Jackson Strong  springt.

Afgelopen jaar nog naakt
“Na de ‘Naked Run For Freedom’ waarbij 450 personen naakt over de crossbaan renden om aandacht te vragen voor vrijheid van expressie, voert de Zwarte Cross wederom actie voor de vrijheid. Het evenement vindt dit jaar 25, 26 en 27 juli plaats op Festivalterrein de Schans in Lichtenvoorde.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.