vrijdag 29 maart 2024

Wereldrecord backflip op Zwarte Cross

Jackson Strong probeert tijdens de Zwarte Cross 2014 de verste backflip ooit te maken. Met zijn crossmotor moet de Australische stuntman meer dan veertig meter na de afsprong landen. De reuzensprong vindt twee keer per dag midden op het festivalterrein plaats.  Met de recordpoging vraagt de Zwarte Cross aandacht voor de ‘Urgent action’ van Amnesty International.

Bezoekers bepalen afstand
De bezoekers hebben direct invloed op de afstand van de sprong. Als ze tijdens de Zwarte Cross  ‘Urgent action’ steunen dan wordt er een foto van hen gemaakt. De foto’s worden naast elkaar opgehangen aan een lange lijn die tussen de twee schansen van de stunt hangt. Het aantal foto’s geeft de afstand aan, hoe meer foto’s, hoe verder Jackson Strong  springt.

Afgelopen jaar nog naakt
“Na de ‘Naked Run For Freedom’ waarbij 450 personen naakt over de crossbaan renden om aandacht te vragen voor vrijheid van expressie, voert de Zwarte Cross wederom actie voor de vrijheid. Het evenement vindt dit jaar 25, 26 en 27 juli plaats op Festivalterrein de Schans in Lichtenvoorde.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen