Wereldrecord: langste rollende burn-out!

Bij dezen feliciteren wij Victory met het Guinness World Record voor de 2.23 mijl-lange burn-out met de gloednieuwe Victory Octane! Fabrieksstuntrijder Joe Dryden – ook wel Joe Vertical – had de eer het wereldrecord op zijn naam bij te laten schrijven.

Overigens deed de Octane er slechts zeven ronden van het Orlando Speed World-circuit over om de achterband aan flarden te trekken. Dryden was op dat moment bezig met zijn record-run, dus had de band het langer uitgehouden, dan had het record nog indrukwekkender geweest.

Over een afstand van 2.23 mijl (ruim 3.500 meter) een burn-out trekken, hoe ziet dat eruit? Hieronder kijken!

[justified_image_grid ids=23479,23480,23481,23482]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?

Neem een grote motor, plaats hem in een licht frame en verwijder daarna alle onnodige accessoires. Wat je overhoudt, is volgens Victory de formule voor de ‘modern American musclebike’. De Octane dus.