donderdag 2 februari 2023

Snelle Ruskenhoek enkel nog voor MGP/SBK/BSB

De organisatie van het TT-Circuit heeft uit veiligheidsoverwegingen besloten een duidelijke lijn te trekken met betrekking tot het gebruik van de Ruskenhoek. Deze bocht werd in 2010 aangepast op verzoek van onder meer de Dorna, wat leidde tot een snellere variant van de knik. Voor verschillende raceklasses en circuitdagen werd bij tijd en wijlen de ‘langzame’ oude Ruskenhoek gebruikt en af en toe de snelle, daar komt nu meer duidelijkheid in.

Om onduidelijkheid te voorkomen onder rijders die wel of niet de oude Ruskenhoek voor de kiezen krijgen, heeft men een simpele onderverdeling gemaakt, waarvan niet meer geweken wordt.

De snelle Ruskenhoek is straks dus enkel het domein van de MotoGP-, WSB- en BSB-series. Alles omwille van de veiligheid. Toch vooral jammer dat je in de nieuwe situatie je eigen circuitdag-tijden niet meer kunt vergelijken met je idool in een van de grote buitenlandse raceklasses. Maar wanneer dat alles is? 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen