Wereldrecordpoging elektrische voertuigen

Beeld: Energica

Minimaal 600 elektrische voertuigen in een stoet. Dat is waar de organisatie van de E-Parade op mikt. De recordpoging voor het grootste aantal volledig elektrische voertuigen in één stoet, zal aanstaande zondag plaatsvinden. Om de recordpoging te laten slagen, wordt de A270 tussen Helmond en Eindhoven afgezet zodat er in ieder geval ruimte genoeg is. Dat moet ook wel, want het vergt flink wat meters asfalt om de stoet op kwijt kunnen. Het bestaande record staat op 577 voertuigen en werd twee jaar geleden in Berlijn gezet. 

Wat je kan verwachten? Enkel voertuigen die voor de volle 100% worden aangedreven met elektriciteit. Hybride-voertuigen zijn uitgesloten van deelname. Ben je in het bezit van een elektrische auto, motor, scooter, bus of zelfs Segway zorg dan dat hij zondagochtend voor 11 uur met volle accu’s klaarstaat op de Automotive Campus in Helmond. Aanmelden is verplicht maar kost slechts een tientje, ongeacht het aantal in – of opzittenden van het voertuig. Voor dat geld krijg je dan weer een lunch terug. Meer informatie lees je natuurlijk ook op de website.

Onze eigen Nick zal namens de redactie ook meedoen aan de recordpoging op een Energica. Komt dat dus zien!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.