Wereldtop aan de start tijdens opening motocross seizoen 1 maart in Lochem

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Foto: Adriaenssen / Van den Bogaart

Traditiegetrouw wordt ook dit jaar het Internationale motocross seizoen in Lochem geopend met een wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap zijspancross en Quads. Plaats van handeling is het legendarische Grand Prix circuit aan het Daniël Willemsen pad dat vooral bekend staat om zijn enorme  hoogteverschillen. Voor veruit de meeste Internationale zijspancombintatie is de openingswedstrijd op 1 maart in Lochem de eerst confrontatie met de concurrenten van dit jaar.

Afgelopen winter hebben er her en der wat veranderingen plaats gevonden. Sommige coureurs zijn gewisseld van merk en weer andere rijden in een nieuwe samenstelling. Dat wil zeggen met een andere passagier. Voor de Lochemse favoriet Daniël Willemsen die afgelopen winter na lang beraad besloot om nog één keer te gaan proberen zijn elfde wereldtitel te veroveren is er nadat hij van zijn blessures herstelde weinig verandert. Willemsen bouwt en verkoopt zijn eigen motoren onder de naam WSP en als bakkenist fungeert net als vorig jaar Robbie Bax. Diens oudere broer Etienne werd afgelopen jaar Nederlands kampioen met de Let Kaspars Stupelis. Bax won vorig jaar de wedstrijd in Lochem en komt dus terug om er opnieuw te winnen en om zijn titel te verdedigen.

Bax moest in het WK afgelopen seizoen zijn meerdere erkennen in de Belg Ben Adriaenssen en diens Nederlandse passagier Ben van den Bogaart. In Lochem versloeg Bax de snelle Belg echter vorig seizoen in beide heats dus dat belooft ook dit keer weer een spannende strijd te worden tussen de beide kemphanen en de plaatselijke favoriet Daniël Willemsen. Ook Marcel Willemsen rijdt altijd goed in zijn thuis wedstrijd. De jongere broer van Daniël reed een paar jaar met Gertie Eggink die net als Marcel als passagier al een keer wereldkampioen was geworden met Daniël Willemsen. Eggink nam vorig jaar echter afscheid en Marcel Willemsen vond in de persoon van Bart Sloot uit Hengelo (Gld) een nieuwe kompaan.

Naast Bax, Adriaenssen en de beide Willemsens komen er gelukkig nog een paar snelle combinaties uit binnen- en buitenland naar Lochem. Uit Engeland de broers Daniel en Joe Millard. De Millards zijn geen onbekenden in Lochem, want hun framebouwer, Wim Hones van WHT, is gevestigd in Lochem. Stuart Brown en zijn maatje Josh Chamberlain werden vorig seizoen achter Adriaenssen en Bax derde in het Wereldkampioenschap zodat men met diens komst ervan verzekerd is dat ook dit jaar weer de absolute wereldtop achter het starthek staat op 1 maart in Lochem. Als outsiders verder nog de Belgische combinaties Van Daele/Smeuninx en Hendrickx/Mucenieks en natuurlijk de Nederlandse top zoals Van Werven/ Beunk, Van Duijnhoven/Van der Putten en de broers Jan en Jeroen Visscher. De jongere rijders kloppen de laatste tijd ook steeds vaker op de deur en vooral de teams van Koen Hermans/ Kenny van Gaalen en de neven Mike en Justin Keuben hebben al vaak laten zien de confrontatie met de gevestigde orde aan te kunnen.

Niet alleen in de zijspancross staan de Nederlandse deelnemers aan de absolute wereldtop, ook bij de Quads spreken de vaderlandse coureurs sinds vorig jaar een aardig woordje mee. Mike van Grinsven werd Europees kampioen en samen met Joe Maessen en de uit Delden afkomstige Ingo te Vregelaar won het Nederlandse team eind vorig seizoen in Markelo ook de Europese titel voor landenteams. Alle drie staan ze zondag 1 maart in Lochem aan de start voor de eerste wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap zijspancross en Quads 2015. In het bijprogramma rijden de MX2 en de MX1 Cup klassen waarin veel regionale favorieten zoals Erwin Plekkenpol, Thijs Bulten en Ruben Wagelaar.

De trainingen beginnen om ongeveer 09.00 uur en de eerste start wordt om 12.00 uur verwacht. Voorafgaande aan de ONK wordt op zaterdag 28 februari op hetzelfde circuit de 4 uren van Lochem verreden. Een team wedstrijd voor regionale crossers. Maar liefst vijftig teams bestaande uit vier coureurs komen aan de start van dit spektakel dat zaterdagmorgen om 11.00 uur begint.

Voor meer info: www.macsev.nl of op de facebook pagina van MAC Sport en Vriendschap Lochem. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?