13 C
Nederland
zaterdag 13 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Werpt Brabus zich ook op motorfietsen?

De tuningmasters van Brabus lijken op het punt te staan hun moersleutels aan te wenden voor motorfietsen, want de naam Brabus 1300 R is geregistreerd bij het Europees Octrooibureau.

Het nieuws is afkomstig van de Duitse website Motorrad, die erop wijst dat de prestatiespecialist uit Bottrop werkt aan een lichtgewicht versie van KTM’s toch al krankzinnige 1290 Super Duke RR (waarvan er slechts 500 zijn gemaakt).

Heeft Brabus z’n zinnen gezet op een 1290 Super Duke RR?

Motorrad citeert kennelijk ‘gelekte informatie’ over dit onderwerp en beweert dat de motor qua specificaties dicht bij het origineel zal blijven, hoewel hij een niet onaanzienlijke 5 kg minder weegt dan de donormachine.

KTM RC990 gespot op de weg

Of dit waar is, valt nog te bezien. Het zou goed kunnen, en als het waar is kunnen we wat verwachten. Ze hebben de smaak hoe dan ook te pakken om ’s werelds toch al snelste en goed presterende auto’s nog lekkerder – en duurder – te maken.

Handelsmerk geregistreerd

Tot nu toe is het alleen het handelsmerk dat is verbonden aan de registratie. Ontwerpen of andere informatie over de motor ontbreken. Wat we wel weten is dat de registratie voor het eerst werd gedaan bij het European Union Intellectual Property Office (EUIPO) in augustus van dit jaar, en het heeft voor honderd procent betrekking op een motorfiets.

De officiële procedure liep tot 24 november 2021 en tot die tijd konden partijen oppositie instellen tegen de registratie van het handelsmerk als zij inbreuken zien op hun eigen handelsmerken. Als er na de 24e geen bezwaren zijn ontvangen, is het volle kracht vooruit naar de Brabus 1300 R. Wanneer dat is, ligt nog verscholen in de toekomst!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen