donderdag 28 maart 2024

Werpt Brabus zich ook op motorfietsen?

De tuningmasters van Brabus lijken op het punt te staan hun moersleutels aan te wenden voor motorfietsen, want de naam Brabus 1300 R is geregistreerd bij het Europees Octrooibureau.

Het nieuws is afkomstig van de Duitse website Motorrad, die erop wijst dat de prestatiespecialist uit Bottrop werkt aan een lichtgewicht versie van KTM’s toch al krankzinnige 1290 Super Duke RR (waarvan er slechts 500 zijn gemaakt).

Heeft Brabus z’n zinnen gezet op een 1290 Super Duke RR?

Motorrad citeert kennelijk ‘gelekte informatie’ over dit onderwerp en beweert dat de motor qua specificaties dicht bij het origineel zal blijven, hoewel hij een niet onaanzienlijke 5 kg minder weegt dan de donormachine.

KTM RC990 gespot op de weg

Of dit waar is, valt nog te bezien. Het zou goed kunnen, en als het waar is kunnen we wat verwachten. Ze hebben de smaak hoe dan ook te pakken om ’s werelds toch al snelste en goed presterende auto’s nog lekkerder – en duurder – te maken.

Handelsmerk geregistreerd

Tot nu toe is het alleen het handelsmerk dat is verbonden aan de registratie. Ontwerpen of andere informatie over de motor ontbreken. Wat we wel weten is dat de registratie voor het eerst werd gedaan bij het European Union Intellectual Property Office (EUIPO) in augustus van dit jaar, en het heeft voor honderd procent betrekking op een motorfiets.

De officiële procedure liep tot 24 november 2021 en tot die tijd konden partijen oppositie instellen tegen de registratie van het handelsmerk als zij inbreuken zien op hun eigen handelsmerken. Als er na de 24e geen bezwaren zijn ontvangen, is het volle kracht vooruit naar de Brabus 1300 R. Wanneer dat is, ligt nog verscholen in de toekomst!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen