vrijdag 26 april 2024

EICMA 2021: Winnaar van ‘Mooiste Motorfiets’ gaat naar…

MV Agusta heeft de verkiezing voor de ‘Mooiste Fiets’ op de EICMA 2021 in de wacht gesleept. De verkiezing werd gehouden door het Italiaanse motormagazine Motociclismo.

‘Bezoekers van de show en lezers van het magazine stemden op de motorfietsen gedurende het vierdaagse evenement, waarbij de organisatoren de totalen optellen,’ aldus het verslag van de organisatie. ‘Dit jaar ging MV Agusta’s speciale editie van de Superveloce Ago er met de hoofdprijs vandoor. De motorfiets ging aan de leiding van een groep geheel nieuwe en sterk gemoderniseerde motoren.’

‘Voor ons is het opnieuw een grote erkenning en een verdere bevestiging van hoeveel energie en middelen MV Agusta besteedt aan de constante ontwikkeling van nieuwe producten,’ zegt de enthousiaste Timur Sardarov, MV Agusta’s CEO. ‘Dat we deze belangrijke wedstrijd voor de zesde keer hebben gewonnen, geeft ons allemaal veel voldoening. Ik wil deze overwinning opdragen aan al onze medewerkers die elke dag een ongelooflijke passie in hun werk stoppen.’

Lees hier al het EICMA 2021 motornieuws

Leuk weetje – volgens het verslag hebben alleen Ducati en MV Agusta deze wedstrijd ooit gewonnen, terwijl de categorie ‘Top Tien’ nog steeds verschillende fabrikanten telt. Aan onverholen Italiaans chauvinisme heeft de verkiezing geen gebrek. In de 16 jaar dat Motociclismo de wedstrijd heeft georganiseerd, hebben alleen ‘rode’ motormerken de titel ooit behaald; Agusta bezette het podium in 2005, 2007 en 2010 met de Brutale 910 R, Brutale 1078RR en F3. In 2012 ging de Rivale 800 er met de hoofdprijs vandaar.

Hieronder het overzicht van de motoren die in aanmerking kwamen voor de award, in de volgorde van het percentage stemmen dat ze kregen:

EICMA 2021 ‘Mooiste Fiets’ resultaten (Top 3)

MV Agusta Superveloce Ago; stempercentage: 47,2%

Aprilia Tuareg; stempercentage: 19.4%

Moto Morini X-Cape; stempercentage: 7.9%

Eervolle vermeldingen

Honda NT1100

Triumph Speed Twin

Kawasaki Z650RS

Benelli Leoncino 800 Trail

Fantic 450 Rally

SWM Zesdaagse 500

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen