Wie het kleine niet eert…

Venu Srinivasan, voorzitter van TVS Motor Company en Stephan Schaller, president BMW Motorrad, hebben een lang-termijn-contract ondertekend.

Lichte motoren zijn aan een grote opmars bezig. Een klein beetje in Nederland maar vooral in de Aziatische landen is het al jaren echt raak. Niet meer dan logisch dat BMW heeft aangekondigd ook motoren onder de 500cc te gaan maken. Het enige opvallende is dat de Duitsers er nu pas mee komen, terwijl merken als Yamaha, Kawasaki en Honda al jaren heel veel licht spul verkopen in bijvoorbeeld Indonesië en India. Aan de andere kant, de S1000RR liet ook lang op zich wachten…

BMW gaat de nieuwe onder 500cc-motoren samen maken met TVS Motor Company. Dat bedrijf zal je niets zeggen maar weet dat ze in India al ongeveer 2.000.000 motoren per jaar verkopen. Daarnaast TVS vertegenwoordigd in meer dan 50 landen in het verre oosten. Of BMW een aantal bestaande modellen gaat aanpassen of komt met nieuwe modellen, zullen we binnenkort weten.  Naar goede traditie, begint ongetwijfeld snel een PR-offensief voor de nieuwe BMW-tjes. Wij melden ons bij nieuws.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.