donderdag 28 maart 2024

Wie het kleine niet eert…

Venu Srinivasan, voorzitter van TVS Motor Company en Stephan Schaller, president BMW Motorrad, hebben een lang-termijn-contract ondertekend.

Lichte motoren zijn aan een grote opmars bezig. Een klein beetje in Nederland maar vooral in de Aziatische landen is het al jaren echt raak. Niet meer dan logisch dat BMW heeft aangekondigd ook motoren onder de 500cc te gaan maken. Het enige opvallende is dat de Duitsers er nu pas mee komen, terwijl merken als Yamaha, Kawasaki en Honda al jaren heel veel licht spul verkopen in bijvoorbeeld Indonesië en India. Aan de andere kant, de S1000RR liet ook lang op zich wachten…

BMW gaat de nieuwe onder 500cc-motoren samen maken met TVS Motor Company. Dat bedrijf zal je niets zeggen maar weet dat ze in India al ongeveer 2.000.000 motoren per jaar verkopen. Daarnaast TVS vertegenwoordigd in meer dan 50 landen in het verre oosten. Of BMW een aantal bestaande modellen gaat aanpassen of komt met nieuwe modellen, zullen we binnenkort weten.  Naar goede traditie, begint ongetwijfeld snel een PR-offensief voor de nieuwe BMW-tjes. Wij melden ons bij nieuws.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen