zaterdag 23 september 2023

Wijziging derde rijbewijsrichtlijn

Motorfietsen voor de zwaarste categorie A moeten vanaf 2014 over een minimaal vermogen beschikken van 50 kW volgens de 3e Europese Rijbewijsrichtlijn. In het eerste overgangsjaar mogen motoren met een ondergrens van 40 kW nog gebruikt worden. Dat besluit is deze week in Brussel genomen, meldt Bovag Rijscholen. De nieuwe Richtlijn gaat 13 januari 2013 in met drie rijbewijscategorieën voor de motor: A1 (licht), A2 (middel) en A (zwaar).

Rijschoolhouders moeten dus rekening gaan houden met de keuzes die zijn gaan maken betreffende versnelde afschrijvingen van het huidige materiaal of welke nieuwe motoren zij straks gaat aanschaffen.

Motoren die tussen 40 en 50 kW vermogen hebben, kunnen tot 1 januari 2014 worden gebruikt voor de examinering. Een motor met minder dan 50 kW vermogen mag wel worden ingezet in de rijopleiding na 1 januari 2014. Dit geldt dan weer niet voor de zwaarste categorie A.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image