13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Wijziging derde rijbewijsrichtlijn

Motorfietsen voor de zwaarste categorie A moeten vanaf 2014 over een minimaal vermogen beschikken van 50 kW volgens de 3e Europese Rijbewijsrichtlijn. In het eerste overgangsjaar mogen motoren met een ondergrens van 40 kW nog gebruikt worden. Dat besluit is deze week in Brussel genomen, meldt Bovag Rijscholen. De nieuwe Richtlijn gaat 13 januari 2013 in met drie rijbewijscategorieën voor de motor: A1 (licht), A2 (middel) en A (zwaar).

Rijschoolhouders moeten dus rekening gaan houden met de keuzes die zijn gaan maken betreffende versnelde afschrijvingen van het huidige materiaal of welke nieuwe motoren zij straks gaat aanschaffen.

Motoren die tussen 40 en 50 kW vermogen hebben, kunnen tot 1 januari 2014 worden gebruikt voor de examinering. Een motor met minder dan 50 kW vermogen mag wel worden ingezet in de rijopleiding na 1 januari 2014. Dit geldt dan weer niet voor de zwaarste categorie A.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelWeekendje BMW
Volgend artikelKawasaki Tour-Motor

Gerelateerde artikelen