Wil je zien hoe Ducati een Superleggera V4 bouwt?

In Bologna zijn ze druk met de Superleggera V4, de ultralichte supermotor van 152 kilo met waanzinnige specs. De viercilinder spuwt er 233pk (174 kW) @ 15.500 tpm uit, met de race-uitlaat geïnstalleerd en  149 Nm @ 11.7590 tpm. Verbazingwekkend, toch?

Volgende week heeft Nick Enghardt namens MotorNL de grote eer om als enige journalist uit de BeNeLux de Superleggera V4 te rijden in Italië. Blijf op de hoogte door ons te volgens op Instagram en Facebook.

Behalve de verhouding tussen vermogen en gewicht valt vooral de overvloedige hoeveelheid koolstofvezel op en aërodynamica, wat duidelijk een afgeleide is van de MotoGP.

Ducati zegt dat de tweevleugelige opstelling bijna het dubbele oplevert van de downforce van andere gevleugelde modellen. Ducati heeft 50 kilo downforce gemeten bij 270 km/u.

En dan natuurlijk de elektronica, dat is aangescherpt met ervaringen uit de WorldSBK en in MotoGP paddocks. Öhlins met een titanium veer, carbon BST-velgen, Pirelli banden en Brembo Stylema R remklauwen maken van de Superleggera V4 een uiterst snel pakket.

Helaas worden er slechts 500 modellen gebouwd van de Ducati Superleggera V4. Wat ie kost? Denk aan €115.000,-… Voor gewone motorrijder en niet-coureurs hebben we gelukkig de video…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?