maandag 28 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Wil je zien hoe Ducati een Superleggera V4 bouwt?

In Bologna zijn ze druk met de Superleggera V4, de ultralichte supermotor van 152 kilo met waanzinnige specs. De viercilinder spuwt er 233pk (174 kW) @ 15.500 tpm uit, met de race-uitlaat geïnstalleerd en  149 Nm @ 11.7590 tpm. Verbazingwekkend, toch?

Volgende week heeft Nick Enghardt namens MotorNL de grote eer om als enige journalist uit de BeNeLux de Superleggera V4 te rijden in Italië. Blijf op de hoogte door ons te volgens op Instagram en Facebook.

Behalve de verhouding tussen vermogen en gewicht valt vooral de overvloedige hoeveelheid koolstofvezel op en aërodynamica, wat duidelijk een afgeleide is van de MotoGP.

Ducati zegt dat de tweevleugelige opstelling bijna het dubbele oplevert van de downforce van andere gevleugelde modellen. Ducati heeft 50 kilo downforce gemeten bij 270 km/u.

En dan natuurlijk de elektronica, dat is aangescherpt met ervaringen uit de WorldSBK en in MotoGP paddocks. Öhlins met een titanium veer, carbon BST-velgen, Pirelli banden en Brembo Stylema R remklauwen maken van de Superleggera V4 een uiterst snel pakket.

Helaas worden er slechts 500 modellen gebouwd van de Ducati Superleggera V4. Wat ie kost? Denk aan €115.000,-… Voor gewone motorrijder en niet-coureurs hebben we gelukkig de video…

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen