maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Winst Harley-Davidson schiet omhoog

De Amerikaanse motorfabrikant Harley-Davidson heeft de winst in het tweede kwartaal ruimschoots verdubbeld en heeft zijn verwachting voor de verkopen voor heel 2011 naar boven bijgesteld. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

De nettowinst bedroeg 190,6 miljoen dollar (135 miljoen euro), vergeleken met 71,2 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Dat was boven de verwachtingen van analisten. De omzet klom 18 procent tot 1,3 miljard dollar, in lijn met de verwachtingen.

Harley-Davidson verwacht dit jaar wereldwijd 228.000 tot 235.000 motoren te verkopen. In april ging de onderneming nog uit van 215.000 tot 228.000 exemplaren. Het concern heeft vorig jaar een herstructurering doorgevoerd om de kosten te drukken.

Foto: ANP
Bron: beursduivel.be

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelWin een Drudi!
Volgend artikelFilm > EBR Nation Part 1

Gerelateerde artikelen