Winst Harley-Davidson schiet omhoog

De Amerikaanse motorfabrikant Harley-Davidson heeft de winst in het tweede kwartaal ruimschoots verdubbeld en heeft zijn verwachting voor de verkopen voor heel 2011 naar boven bijgesteld. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

De nettowinst bedroeg 190,6 miljoen dollar (135 miljoen euro), vergeleken met 71,2 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Dat was boven de verwachtingen van analisten. De omzet klom 18 procent tot 1,3 miljard dollar, in lijn met de verwachtingen.

Harley-Davidson verwacht dit jaar wereldwijd 228.000 tot 235.000 motoren te verkopen. In april ging de onderneming nog uit van 215.000 tot 228.000 exemplaren. Het concern heeft vorig jaar een herstructurering doorgevoerd om de kosten te drukken.

Foto: ANP
Bron: beursduivel.be

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?