13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

‘Winter der winters op komst’

Slecht nieuws voor doorrijders… Drie maanden Siberische kou, een dik pak sneeuw en verraderlijke ijzel. De winter slaat begin december in West-Europa genadeloos toe, zo voorspellen meerdere weerbureaus in Duitsland, Groot-Brittannië en de VS op basis van seizoensverwachtingen.

Toch is er hoop. Het KNMI heeft zijn twijfels over dergelijke langetermijnvoorspellingen. “De voorspellingshorizon voor het weer is 10 dagen”, zegt Cees Molenaars van het KNMI tegen nu.nl. Het KNMI volgt ‘met belangstelling’ de langetermijnverwachtingen en voorspellingen over hete zomers en koude winters.

Er bestaan heel veel weermodellen, maar is er is onvoldoende wetenschappelijke grond om ze echt serieus te nemen, aldus Molenaars. “In het voorjaar zeiden sommigen dat we een lange hete zomer zouden krijgen. We kennen het resultaat.”

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen