Sepang bekijkt veiligheid na dood Simoncelli

De organisatoren van de Grand Prix van Maleisië gaan de komende dagen uitgebreid onderzoek verrichten naar de veiligheid van het Sepang International Circuit. Vorig week kwam Marco Simoncelli om het leven door een crash tijdens de MotoGP-race.

“We gaan de veiligheid van het circuit vanuit alle hoeken opnieuw bekijken”, aldus voorzitter Mokhzani Mahathir van het Maleisische circuit. Mahathir benadrukte dat Sepang een veilig circuit is. “Deze baan is ontworpen naar de hoogste veiligheidsvoorschriften. Het gaat hier om een triest en ongelukkig race-ongeluk.”

Toch wil Mahathir honderd procent zekerheid hebben en heeft daarom voor dit onderzoek gekozen. Zonder meer lovenswaardig.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.