13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

WK Custom Bike Building naar Intermot

Voor de tweede keer in de historie van het AMD WK Custom Bike Building gaat het evenement buiten de Amerikaanse grenzen plaatsvinden. Evenals afgelopen jaar heeft Duitsland de eer om het wereldkampioenschap voor custombouwers te verwelkomen. Na Essen is het nu de beurt aan de Intermot te Keulen om de prachtige creaties in de beurshallen te stallen. Mark van der Kwaak van DBBP-Design deed tweemaal mee aan deze wedstrijd en weet wat de achterliggende reden is voor het verhuizen van het wereldkampioenschap. ‘Al jaren is er een discussie gaande over het feit dat een WK niet telkens in hetzelfde land gehouden moet worden. Daarom is het vorig jaar naar Essen gekomen. Voorheen waren er zo’n tien shows in Europa en de winnaars konden dan via de organisatie naar Amerika toe komen. Voor de rest van de Europese bouwers was het haast onbetaalbaar. Logisch, maar daardoor stonden dus vooral heel veel Amerikanen op de show. Nu zal dat dus omgekeerd zijn.’ Van der Kwaak heeft het vermoeden dat het kampioenschap nu zal gaan circuleren, al schijnt de organisatie de komende jaren het WK in Duitsland te willen houden. Om en om in Essen en Keulen. Van der Kwaak: ‘Al zullen nu de Amerikanen natuurlijk gaan mopperen.’ Zelf doet de Nederlander, die onder meer werkt voor Keanu Reeves’ Arch Motorcycle, niet meer mee aan het WK Custom Bike Building. ‘Ik heb er geen tijd meer voor, veel te druk met mijn werk. En ik weet ook niet of ik nog zo graag mee wil doen aan shows. Op dat gebied ben ik eigenlijk wel op zoek naar een nieuwe uitdaging.’ 

De AMD WK Custom Bike Building belooft zeker iets moois (zie fotoalbum) te worden, want de beste custombouwers ter wereld doen mee aan deze wedstrijd. De competitie bestaat uit vijf verschillende categorieën, waarbij de winnaar van ‘Freestyle’ zich officieel de wereldkampioen mag noemen. Momenteel is de titel in handen van Medaza Cycles uit Ierland. De internationale beurs in Keulen, en dus ook het AMD WK Custom Bike Building, vindt van 1 tot en met 5 oktober plaats.

Foto’s: AMD World Championship Custom Bike Building

[justified_image_grid ids=19188,19189,19190,19191,19192,19193,19194,19195,19196,19197,19198,19199,19200,19201]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen