Update: Herlings & Co terug op Eurosport

Het was de afgelopen jaren slechts mogelijk via een extra abonnement een glimp van het Motocross Wereldkampioenschap op te vangen. Motors TV had de rechten in bezit, en je kon de beelden live via de stream van Youthstream (de promotor van de motorcross, vergelijkbaar met MotoGP’s Dorna) bekijken.

Misschien wordt het voor sommige liefhebbers nu wat makkelijker, want de rechten zijn bij Eurosport beland. Alleen, het is maar afwachten op de uitzendingen op Eurosport 1 of 2 worden uitgezonden. De eerste cross wordt in ieder geval via Eurosport 2 uitgezonden, slechts weinigen hebben deze zender in hun standaardpakket zitten.

Vraagteken twee is dat het maar de vraag is in hoeverre de races live worden uitgezonden. Voor de eerste cross, 1 maart in Qatar, kondigt Eurosport aan dat de eerste races van MX1 en MX2 met vertraging worden uitgezonden. Enkel de tweede manches komen live op tv.

Voor de volgende crosswedstrijden is nog geen uitzendschema bekend, maar we weten wel dat de tweede manche van het World Superbike soms pas op maandagochtend werd uitgezonden. Oftewel: het is vooral afwachten hoe de programmering voor ons, motorliefhebbers, uitvalt.

Wil je alle crosswedstrijden écht live zien, dan blijf je dus aangewezen op een abonnement bij Youthstream.

UPDATE 29 januari 2014:

Dat Eurosport de rechten van het WK Motocross heeft binnengehaald wil niet zeggen dat Motors TV de rechten níet meer heeft, zo blijkt vandaag. Want Motors TV blijft het WK live uitzenden, zoals de abonnees dat van de zender gewend zijn. Het commentaar is zoals we gewend zijn, ook dit jaar, van Erik Eggens en Frank Weeink. Trouwens, 9 februari kun je al lekker warmdraaien, want dan zendt Motors TV live Le Touquet uit, om 12:15.

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL