Update: Herlings & Co terug op Eurosport

Het was de afgelopen jaren slechts mogelijk via een extra abonnement een glimp van het Motocross Wereldkampioenschap op te vangen. Motors TV had de rechten in bezit, en je kon de beelden live via de stream van Youthstream (de promotor van de motorcross, vergelijkbaar met MotoGP’s Dorna) bekijken.

Misschien wordt het voor sommige liefhebbers nu wat makkelijker, want de rechten zijn bij Eurosport beland. Alleen, het is maar afwachten op de uitzendingen op Eurosport 1 of 2 worden uitgezonden. De eerste cross wordt in ieder geval via Eurosport 2 uitgezonden, slechts weinigen hebben deze zender in hun standaardpakket zitten.

Vraagteken twee is dat het maar de vraag is in hoeverre de races live worden uitgezonden. Voor de eerste cross, 1 maart in Qatar, kondigt Eurosport aan dat de eerste races van MX1 en MX2 met vertraging worden uitgezonden. Enkel de tweede manches komen live op tv.

Voor de volgende crosswedstrijden is nog geen uitzendschema bekend, maar we weten wel dat de tweede manche van het World Superbike soms pas op maandagochtend werd uitgezonden. Oftewel: het is vooral afwachten hoe de programmering voor ons, motorliefhebbers, uitvalt.

Wil je alle crosswedstrijden écht live zien, dan blijf je dus aangewezen op een abonnement bij Youthstream.

UPDATE 29 januari 2014:

Dat Eurosport de rechten van het WK Motocross heeft binnengehaald wil niet zeggen dat Motors TV de rechten níet meer heeft, zo blijkt vandaag. Want Motors TV blijft het WK live uitzenden, zoals de abonnees dat van de zender gewend zijn. Het commentaar is zoals we gewend zijn, ook dit jaar, van Erik Eggens en Frank Weeink. Trouwens, 9 februari kun je al lekker warmdraaien, want dan zendt Motors TV live Le Touquet uit, om 12:15.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.