zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Motordief met berouw brengt Harley terug

Twee weken lang ontbrak elk spoor van de gestolen Elektra Glide van de in 2018 overleden Jan Kopczynski. De diefstal kwam hard aan bij de familie die emotioneel gehecht was aan de motorfiets. De dief bracht hem terug met de boodschap: ‘sorry.’

Emotionele waarde
De Harley-Davidson werd ontvreemd uit een gemeenschappelijke garage in Lanaken. De ontroostbare dochter Chantal – ze verloor in een jaar tijd haar vader en moeder – schakelde de politie in en zocht contact met het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws. Daarin vertelde ze welke emotionele waarde de motorfiets voor haar heeft. Na zijn vrouw was de Harley-Davidson de tweede grote liefde van Jan Kopczynski.

Sorry, mijn ouders zijn ook gestorven
De motordief leest waarschijnlijk graag zijn krantje want na twee weken stond de Elektra Glide plotseling ergens geparkeerd in Lanaken. In de zijkoffer lag een briefje met de volgende mededeling: ‘Sorry, mijn ouders zijn ook gestorven, maar volgende keer moet je de motor beter wegzetten.’ Op wat schrammen na is de motorfiets in goede staat.

Berouwvolle kleptomaan
Dochter Chantal heeft het advies serieus genomen en de motorfiets op een andere veiliger plek gestald. Toch vindt ze vooral dat iedereen gewoon van de motor moet afblijven. Door de diefstal is de Belgische wel vastberaden om haar motorrijbewijs te halen. Ze mocht het nooit van haar moeder, maar dankzij een berouwvolle kleptomaan denkt ze daar nu anders over.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

4 Reacties

  1. Hoi Chantal.
    Tof dat je je motor weer terug heb. Vooral omdat het veel voor je betekend. Je heb groot gelijk om je motorrijbewijs te halen. Geeft je een mooi vrij gevoel en kan je alles even vergeten. Ga ervoor meid.
    Groetjes Dolf

  2. “Na zijn vrouw was de Harley-Davidson de tweede grote liefde van Jan Kopczynski.” Het arme kind mag dus blij zijn als ze nog op nummer drie staat . . .

Reacties zijn gesloten.