Motordief met berouw brengt Harley terug

Twee weken lang ontbrak elk spoor van de gestolen Elektra Glide van de in 2018 overleden Jan Kopczynski. De diefstal kwam hard aan bij de familie die emotioneel gehecht was aan de motorfiets. De dief bracht hem terug met de boodschap: ‘sorry.’

Emotionele waarde
De Harley-Davidson werd ontvreemd uit een gemeenschappelijke garage in Lanaken. De ontroostbare dochter Chantal – ze verloor in een jaar tijd haar vader en moeder – schakelde de politie in en zocht contact met het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws. Daarin vertelde ze welke emotionele waarde de motorfiets voor haar heeft. Na zijn vrouw was de Harley-Davidson de tweede grote liefde van Jan Kopczynski.

Sorry, mijn ouders zijn ook gestorven
De motordief leest waarschijnlijk graag zijn krantje want na twee weken stond de Elektra Glide plotseling ergens geparkeerd in Lanaken. In de zijkoffer lag een briefje met de volgende mededeling: ‘Sorry, mijn ouders zijn ook gestorven, maar volgende keer moet je de motor beter wegzetten.’ Op wat schrammen na is de motorfiets in goede staat.

Berouwvolle kleptomaan
Dochter Chantal heeft het advies serieus genomen en de motorfiets op een andere veiliger plek gestald. Toch vindt ze vooral dat iedereen gewoon van de motor moet afblijven. Door de diefstal is de Belgische wel vastberaden om haar motorrijbewijs te halen. Ze mocht het nooit van haar moeder, maar dankzij een berouwvolle kleptomaan denkt ze daar nu anders over.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.