zondag 21 april 2024

XTurismo Limited Edition Hoverbike vliegt in juni 2022 naar Monaco

Ben je bekend met de XTurismo Limited Edition? In de volksmond noemen we het de hoverbike. Het is het product van het Japanse bedrijf A.L.I. Technologies, dat druk bezig is geweest om de XTurismo-hooverbike in 2022 in de lucht te krijgen.

Begin mei 2022 bracht A.L.I. de XTurismo naar het Suzuka Circuit als onderdeel van een grote tentoonstelling van werkende voertuigen genaamd Hataraku Norimono Daishugo. Van 8 tot en met 12 juni 2022 gaat de XTurismo naar Monaco voor de Top Marques Monaco 2022, een evenement waar supercars, hypercars, exclusieve motorfietsen en andere vormen van vervoer worden tentoongesteld.

BMW laat rechten op de naam Roctane beschermen

Het feit dat A.L.I. Technologies ook drones maakt, is niet eens een klein beetje verrassend, gezien de styling van de XTurismo. Hoewel het bedrijf al enige tijd foto’s en video’s online heeft gezet, zijn er natuurlijk mensen – wij ook! – geweest die sceptisch waren over de werkelijke mogelijkheden van de XTurismo. Vermoedelijk is dat de reden waarom het bedrijf er zo op gebrand is om hem op openbare evenementen te laten zien.

Het is zeer begrijpelijk dat je sceptisch bent, en we zeggen dat niet alleen omdat het een nieuwe en/of spaarzaam gebruikte technologie is. De specificaties op de website van het bedrijf zijn extreem vaag, bij frustrerend zelfs. Over de aandrijving bijvoorbeeld wordt geschreven: ‘Interne verbrandingsmotor + elektrische’ met absoluut geen verdere informatie over een van beide motoren, noch hoe ze samenwerken. Bij besturing staat ‘Autonome besturing door elektronische controle’. We weten dat fabrikanten kunnen zeggen wat ze willen over hun producten, en dat hun beweringen later al dan niet waar kunnen zijn – maar zou er niet enige informatie beschikbaar moeten zijn?

Iets verderop op de pagina staat dat het ‘rijklaar’ gewicht van de XTurismo 300 kilo bedraagt. Hij is 3,7 meter lang bij 2,4 meter breed bij 1,5 meter hoog, heeft een actieradius van ongeveer 30 tot 40 minuten, een topsnelheid van 80 km/u en een nominaal laadvermogen van 100 kilo. Het bedrijf accepteert momenteel voorbestellingen voor de 200 eerste exemplaren van de XTurismo Limited Edition die het wil produceren, voor een prijs van 77.700.000 yen, zo’n € 572.700,-.

De hooverbike lijkt niet echt makkelijk te besturen. De bestuurder zit niet echt ontspannen in het zadel, zo lijkt het.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen