donderdag 28 september 2023

Yamaha gaat in China samenwerking met CFMoto aan

Yamaha heeft officieel aangekondigd van joint venture-partner te wisselen in China. CFMoto neemt namelijk de aandelen van huidige partner Chongqing Jianshe over. De naam van de joint venture verandert daarom van Zhuzhou Jianshe Yamaha Motor, naar Zhuzhou CF Yamaha Motor (ZCYM). De verandering gaat in per november 2023.  

De nieuwe onderneming telt ongeveer 500 werknemers en CFMoto krijgt met 50 procent van de aandelen de grootste zeggenschap over ZCYM. Yamaha krijgt verder 44,23 procent van de aandelen, terwijl Tair Yea Limited het resterende aandeel van 5,77 procent zal behouden. Dit laatste bedrijf, uit Hong Kong, neemt hoogstwaarschijnlijk de export op zich.

6 redenen waarom je direct moet toeslaan als je nu een occasion Yamaha MT-07 kunt kopen

De Japanse motorbouwer beschouwt China als een van zijn belangrijke productie- en verkoopbases en zal in de toekomst blijven overleggen met CFMoto over de koers van de gezamenlijke onderneming, met als doel de concurrentiepositie verder te versterken.

CFMoto heeft al een nauwe samenwerkingsalliantie met KTM. Daarom is samenwerking met Yamaha een duidelijke stap om hun positie binnen de wereldwijde motorfietsindustrie verder versterken.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image