maandag 25 september 2023

Husqvarna brengt nieuwe Enduro Pro-modellen volgend jaar uit

Husqvarna heeft zojuist zijn 2024 Enduro Pro modellen aangekondigd. Zowel de tweetakt TE 300 Pro, als de viertakt FE 350 Pro zijn flink onder handen genomen. De motorblokken zijn verbeterd en de frames, subframes, carrosserie, ophanging en remmen zijn volledig vernieuwd.

Laten we beginnen met de motorblokken. De 2024 Husqvarna TE 300 Pro maakt gebruik van brandstofinjectie voor betere prestaties en controle over het hele vermogensbereik. Daarnaast krijgt de Husqvarna FE een nieuwe, dubbele, bovenliggende nokkenas-motor, die compacter en beter in het frame geplaatst is. Dat moet voor een optimale gewichtsverdeling zorgen. Beide modellen hebben twee motorinstellingen, terwijl de FE 350 Pro ook standaard tractiecontrole en een quickshifter heeft.

De TE beschikt over een watergekoelde 293cc ééncilinder en zijn FE-broertje beschikt over een watergekoelde 349cc ééncilinder. Beide modellen zijn uitgerust met een nieuwe 48 mm WP Xact voorvork en herontworpen WP Xact. Deze schokdempers zijn lichter dan hun voorgangers. Brembo-remmen en Galfer remschijven zorgen verder voor stopkracht. Beide modellen krijgen Husqvarna Factory Racing wielen met Excel Takasago velgen.

Husqvarna Norden 901 Expedition: de ontdekking van Mongolië

Husqvarna heeft het chromoly-stalen frame verfijnd voor 2024, wat resulteert in verbeterde chassisprestaties. Het nieuwe subframe is lichter en sterker, terwijl de gegoten aluminium onderdelen betrouwbaarheid toevoegen. Een nieuw hol, gegoten aluminium achterframe optimaliseert stijfheid en vermindert gewicht.

Naast deze updates krijgen de 2024 TE 300 Pro en FE 350 Pro een nieuwe skidplate, Supersprox achter-tandwiel, ODI-handvaten, LED-koplamp, ProTaper stuur, elektrische starter met lithium-ion batterij, vernieuwde carrosserie, remremschijfbescherming en een nieuwe competition zadelhoes. Husqvarna heft aangegeven dat de prijzen verschillen per regio en dat de prijzen voor Nederland nog volgen

(Foto: Husqvarna)

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image