dinsdag 16 juli 2024

Yamaha elektrische scooters E01 en E02 gaan in productie

De elektrische scooters E01 en E02 van Yamaha, die voor het eerst te zien waren op de 2019 Tokyo Motor Show, gaan de komende weken in productie. Ze worden naar verwachting nog dit jaar op de markt gebracht. Ondanks de radiostilte, Yamaha liet zich meer dan twee jaar niet uit over de details van  de elektrische scooters, weten we dat de productierijpe exemplaren niet veel zullen verschillen van de concepten die in Tokio te zien waren.

Weinig details bekend

Natuurlijk zijn details over de technische specificaties nog schaars en kunnen we alleen wachten op officiële verklaringen om meer informatie te krijgen. Toch kunnen we wel wat meer zeggen, op basis van wat we enige tijd geleden te weten zijn gekomen.

Elektromotor in het achterwiel

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de E01 en E02 worden aangedreven door een elektromotor met een vermogen van respectievelijk 11 kW (15 pk) en 4 kW (5,3 pk). Ze zullen min of meer hetzelfde design delen, identiek aan het design van de concepten die in Japan te zien waren. Het zijn frisse en originele lijnen, iets slanker voor de kleinere E02, waarbij de batterij zichtbaar blijft en de elektromotor in het achterwiel is ondergebracht.

Ook naar Europa

De sportief ogende rood en geel gelakte lichtmetalen velgen en de speciale carrosseriekleur vallen op, hoewel we in dit geval niet weten of er iets zal worden ‘geretoucheerd’ voor de versie die in productie gaat. In ieder geval is het gevoel dat beide scooters uitstralen er een van wendbaarheid en lichtheid, kwaliteiten die Yamaha zelf een paar maanden geleden in officiële aankondigingen beloofde. Uiteraard kunnen we op dit moment niet weten de prijs, maar het goede nieuws is dat beide modellen ook naar Europa komen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen