dinsdag 5 december 2023

Yamaha en Michael van der Mark gaan einde seizoen uit elkaar

Yamaha en Michael van der Mark gaan aan het einde van het FIM-wereldkampioenschap Superbike 2020 uit elkaar. De 27-jarige Nederlander kiest een nieuwe uitdaging in 2021. Met het vertrek van Van der Mark komt een einde aan een vierjarige samenwerking, die tot nu toe drie overwinningen heeft opgeleverd in het WorldSBK en twee overwinningen op de prestigieuze Suzuka 8 Hour-race.

Van der Mark kwam in 2017 bij het Pata Yamaha WorldSBK Official Team. Tijdens zijn debuutseizoen eindigde hij twee keer op het podium. Het jaar daarop won de Nederlandse coureur zijn eerste WorldSBK-race (Race 1 op Donington Park) en Yamaha’s eerste sinds de terugkeer in het kampioenschap in 2016.

De voormalige FIM-wereldkampioen Supersport voegde in 2019 een overwinning (race 2 op Jerez) toe aan zijn lijst, maar belandde na een crash in Misano in de lappenmand. Ondanks zijn blessure scoorde Van der Mark in 2019 toch nog acht podiumplaatsen en eindigde het seizoen als vierde in het kampioenschapsklassement.

De Pata Yamaha-rijder was tijdens de openingsronde van het seizoen 2020 in Australië een kanshebber voor de overwinning in alle drie de races. Sinds Phillip Island is het WorldSBK opgeschort vanwege corona.  Van der Mark komt volgende maand weer in actie, als het WorldSBK seizoen wordt hervat met back-to-back wedstrijden in Jerez en Portimão.

Zowel Yamaha als Van der Mark zijn vastbesloten om hun succesvolle vierjarige samenwerking op een hoog niveau te beëindigen. Getweeën blijven ze strijden voor overwinningen en blijven ze gaan voor de kampioenstitel.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image