Yamaha komt met FJR1300AE

We kenden al de ‘standaard’ FJR1300A en de FJR1300AS, met automatische koppeling, maar dat was blijkbaar niet genoeg voor Yamaha. Vanaf eind oktober 2013 komt de FJR1300AE, inclusief elektronisch verstelbaar veersysteem, er namelijk bij. Vanwege de elektronisch verstelbare vering geschikt, heeft Yamaha de conventionele voorvork van de FJR1300A vervangen door een nieuwe upside-down voorvork. Met één druk op de knop kun je op de AE zowel vering als schokdemping aanpassen. Om alles een beetje overzichtelijk te houden, heeft Yamaha vier mogelijkheden voorgeprogrammeerd: één persoon, één persoon met bagage, twee personen en twee personen met bagage.

Doordat je bij elke mogelijkheid de demping kunt installen naar comfortabel, standaard of sportief, zijn er in totaal dus twaalf opties beschikbaar. Uiteraard ontbreken Yamaha Chip Controlled-Throttle (YCC-T), traction control en cruise control niet. Verder kun je dankzij de D-Mode ook bij deze tourbuffel de rijmodus instellen naar comfort of sportief.  Om het af te maken, zadelhoogte en stuurpositie zijn samen met het windscherm eveneens aanpasbaar. De AE is verder standaard uitgerust met afsluitbare zijkoffers, regelbare handvatverwarming en een 12V-aansluiting. De nieuwe Yamaha wordt leverbaar in Magnetic Bronze en Midnight Black voor 21.999 euro.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?