zaterdag 2 december 2023

Yamaha komt met Tricity 300

Waar veel fabrikanten nog niets een uitgediscussieerd zijn over wel of niet een driewieler, heeft Yamaha tijdens de Tokio Motor Show een nieuwe Tricity gepresenteerd. Heel onverwachts komt dit nieuws overigens niet, want in 2018 zagen we al het 3CT-prototype en de nieuwe Tricity 300 wijkt daar – behalve de naam – niet zo heel gek veel vanaf.

Blue Core

Zoals je mag verwachten, is tijdens de ontwikkeling van deze 300 veel gebruikt gemaakt van de kennis die opgedaan werd bij de productie van de Tricity 125 en de Niken-serie. De nieuwe driewieler is uitgerust met een Blue Core-motorblok, waarbij de nadruk ligt op brandstofefficiëntie en een lage emissie-uitstoot. Niet zo gek als je weet dat je de Tricity 125 en Niken vooral in grote steden tegenkomt waar steeds strengere milieueisen aan vervoersmiddelen worden gesteld. Daar kun je maar beter goed op voorbereid zijn.

Voor de gemiddelde MOTOR.nl-lezer zal het verder niet zo interessant zijn dat je de nieuwe 300 ook met het rijbewijs B mag rijden, maar we melden het toch maar even want iedereen heeft wel een vriend zonder rijbewijs A.

De Tricity 300 wordt leverbaar in de kleuren Tech Kamo, Nimbus Grey en Matt Grey.

Meer details – waaronder hopelijk de prijs – worden tijdens de EICMA bekend gemaakt. Op 4 november om 11.30 uur wanneer we heel precies zijn.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image