dinsdag 27 februari 2024

Derde Kawasaki W800 maakt W-familie compleet

In december staat de vernieuwde W800 in het metallic Dark Green in de showroom. Naast de W800 Street en W800 Café leunt de nieuwkomer het meest tegen het origineel W1 aan.

Negentig procent vernieuwd
De nieuwe W800 heeft op het eerste gezicht veel overeenkomsten met zijn voorganger uit 2016, maar is volgens Kawasaki voor negentig procent vernieuwd. Om aan alle wettelijke eisen te voldoen heeft hij – net als de Street en Café overigens – een nieuw rijwielgedeelte, schijfremmen voor en achter, rondom LED verlichting en een slipper-koppeling. Wil je weten hoe dat klinkt en rijdt? Bekijk dan hier de video van de test van de W800 Street en Café in Japan.

Geen prijs bekend
Blikvanger in de W800 is net als voorheen het 35 kW sterke, luchtgekoelde 773cc motorblok met koningsas. Verder bleven ook het tijdloze design, de vele verchroomde en gepolijste onderdelen, analoge tellerpartij, de klassiek ogende dubbele uitlaat, dubbele achter schokdemper en authentieke spaakwielen bewaard. Kawasaki heeft nog geen prijs bekend gemaakt voor de W800, maar voor een Street betaal je momenteel € 10.699 en voor een Café € 11.499.

Ad van de Wiel
Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen