Productierijp conceptmodel: Honda CT125

Nog maar twee nachtjes slapen voordat de Tokyo Motor Show de deuren opent. Japanse motorfietsfabrikanten gaan er altijd helemaal los op extravagante conceptmodellen. Honda’s CT125 oogt daarbij vergeleken erg bescheiden, maar wel erg productierijp.

Basis van de CT125 is de Super Cub (zie de testvideo hier). Waar dat model dankzij de beenkappen bol staat van klassieke lijnen, is de CT125 een minimalistische scrambler. Op het oog bestaat de Honda uit niet meer dan een stalen frame, twee genopte spaakwielen, een hooglopende uitlaat, een riant eenpersoonszadel en een gigantisch bagagerek.

Trekking bike
De liggende eencilinder is goed voor een topvermogen van tien pk en net zo veel newtonmeters aan koppel. Een Super Cub weegt 109 kilo, deze kale CT125 moet makkelijk in de buurt van honderd kilo kunnen komen. Volgens Honda doet dit blokje gemiddeld 1:50, met slechts twee liter benzine kun je dus heel wat kilometers bospaden afscheuren. Honda ziet de CT125 als een alleskunner; door de week is het een lichte motorfiets voor woon-werkverkeer en in het weekend een ‘trekking-bike’ waarmee je ‘outdoor’ gaat spelen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.