zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Productierijp conceptmodel: Honda CT125

Nog maar twee nachtjes slapen voordat de Tokyo Motor Show de deuren opent. Japanse motorfietsfabrikanten gaan er altijd helemaal los op extravagante conceptmodellen. Honda’s CT125 oogt daarbij vergeleken erg bescheiden, maar wel erg productierijp.

Basis van de CT125 is de Super Cub (zie de testvideo hier). Waar dat model dankzij de beenkappen bol staat van klassieke lijnen, is de CT125 een minimalistische scrambler. Op het oog bestaat de Honda uit niet meer dan een stalen frame, twee genopte spaakwielen, een hooglopende uitlaat, een riant eenpersoonszadel en een gigantisch bagagerek.

Trekking bike
De liggende eencilinder is goed voor een topvermogen van tien pk en net zo veel newtonmeters aan koppel. Een Super Cub weegt 109 kilo, deze kale CT125 moet makkelijk in de buurt van honderd kilo kunnen komen. Volgens Honda doet dit blokje gemiddeld 1:50, met slechts twee liter benzine kun je dus heel wat kilometers bospaden afscheuren. Honda ziet de CT125 als een alleskunner; door de week is het een lichte motorfiets voor woon-werkverkeer en in het weekend een ‘trekking-bike’ waarmee je ‘outdoor’ gaat spelen.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen