Yamaha komt met Worldcrosser

Yamaha heeft zojuist de komst van de XT1200Z Super Ténéré Worldcrosser bevestigd. Geruchten over dit model gingen al langer rond. Na de XT1200Z Super Ténéré en de XT1200Z Super Ténéré Explorer is dit de derde super-allroad. Het pakket aan allroads wordt gecompleteerd door de XT660Z Ténéré.

Het eerste dat opvalt aan de Worldcrosser is de lichtgewicht carbon bescherming voor het frame. Van hetzelfde materiaal zijn ook de motorblokbeschermers aan de zijkant gemaakt, waarbij het gebruiken van aluminium honingraatmateriaal ervoor moet zorgen dat het motorblok altijd voldoende lucht krijgt.

Een lichte, maar sterke aluminium motorblok beschermplaat voorkomt zeer vervelende schade. De 43 mm upside-down voorvork wordt daarbij, door carbondelen, rondom beschermd tegen rondvliegend zand en stenen, terwijl zwart geanodiseerd aluminium voor het cardan en de achterrem hetzelfde doet.

Om het sportieve karakter van de Worldcrosser te benadrukken, is er ook een lichtgewicht Akrapovi?-uitlaatdemper met het XT-logo gemonteerd. De nieuwe Super Ténéré wordt in de Competiton White kleurstelling vanaf eind maart 2012 beperkt leverbaar voor de prijs van  17.499 euro en zal in Nederland voor het eerst te zien zijn tijdens de MOTORbeurs Utrecht 2012 op de Yamaha stand in hal 12.

Ook voor de ‘familieleden’ van de Ténéré modellijn is er nieuws. De XT1200Z Super Ténéré en de XT1200Z Super Ténéré Explorer zijn per direct leverbaar in Matt Grey. De ‘standaard’ XT1200Z Super Ténéré heeft een adviesverkoopprijs van 15.999 euro, de Explorer kost 19.499 euro.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?