dinsdag 28 maart 2023

Yamaha komt met Worldcrosser

Yamaha heeft zojuist de komst van de XT1200Z Super Ténéré Worldcrosser bevestigd. Geruchten over dit model gingen al langer rond. Na de XT1200Z Super Ténéré en de XT1200Z Super Ténéré Explorer is dit de derde super-allroad. Het pakket aan allroads wordt gecompleteerd door de XT660Z Ténéré.

Het eerste dat opvalt aan de Worldcrosser is de lichtgewicht carbon bescherming voor het frame. Van hetzelfde materiaal zijn ook de motorblokbeschermers aan de zijkant gemaakt, waarbij het gebruiken van aluminium honingraatmateriaal ervoor moet zorgen dat het motorblok altijd voldoende lucht krijgt.

Een lichte, maar sterke aluminium motorblok beschermplaat voorkomt zeer vervelende schade. De 43 mm upside-down voorvork wordt daarbij, door carbondelen, rondom beschermd tegen rondvliegend zand en stenen, terwijl zwart geanodiseerd aluminium voor het cardan en de achterrem hetzelfde doet.

Om het sportieve karakter van de Worldcrosser te benadrukken, is er ook een lichtgewicht Akrapovi?-uitlaatdemper met het XT-logo gemonteerd. De nieuwe Super Ténéré wordt in de Competiton White kleurstelling vanaf eind maart 2012 beperkt leverbaar voor de prijs van  17.499 euro en zal in Nederland voor het eerst te zien zijn tijdens de MOTORbeurs Utrecht 2012 op de Yamaha stand in hal 12.

Ook voor de ‘familieleden’ van de Ténéré modellijn is er nieuws. De XT1200Z Super Ténéré en de XT1200Z Super Ténéré Explorer zijn per direct leverbaar in Matt Grey. De ‘standaard’ XT1200Z Super Ténéré heeft een adviesverkoopprijs van 15.999 euro, de Explorer kost 19.499 euro.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image