Yamaha komt met XV950(R)!

Zie hier de Yamaha XV950 (foto boven) en XV950R. Inderdaad, de Japanse fabrikant laat het heden en verleden samenkomen op twee wielen. Beide modellen zijn het begin van een nieuwe reeks Yamaha´s, die de nieuwste technologie als ABS, injectie en LED-verlichting vermengen met minimalistische uitstraling zoals het ooit gebruikelijk was.

Het hart van de XV950 is een 942cc luchtgekoelde V-twin met vier kleppen, gesmede zuigers en van een keramische composietlaag voorziene cilinderbussen. De XV950-modellen zijn voorzien van een nieuw stalen dubbel wiegframe, zonder een apart subframe. De korte wielbasis (1.570 mm) moet zorgen voor veel wendbaarheid en neutrale en stabiele rijeigenschappen tijdens het rijden op de snelweg. De telescopische voorvork (Ø 41 mm) in combinatie met de twee schokdempers achter complimenteren de traditionele look van de XV950-modellen. De XV950R beschikt over twee ‘piggy-back’ schokdempers.

Om de geen-gezeur-uitstraling nog meer te benadrukken, maken de XV950-modellen gebruik van nieuw ontworpen 12-spaaks gegoten wielen vóór en achter. Uiteraard heeft Yamaha bovendien een volledig assortiment aan originele accessoires ontwikkeld. Speciaal voor diegene die de geen-gezeur-uitstraling nog verder wil versterken.

De XV950R zal leverbaar zijn in twee kleuren: grijs en groen. De XV950 komt in wit en zwart. Beide modellen zijn leverbaar vanaf eind september 2013. De prijs volgt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?