vrijdag 26 april 2024

Yamaha komt met XV950(R)!

Zie hier de Yamaha XV950 (foto boven) en XV950R. Inderdaad, de Japanse fabrikant laat het heden en verleden samenkomen op twee wielen. Beide modellen zijn het begin van een nieuwe reeks Yamaha´s, die de nieuwste technologie als ABS, injectie en LED-verlichting vermengen met minimalistische uitstraling zoals het ooit gebruikelijk was.

Het hart van de XV950 is een 942cc luchtgekoelde V-twin met vier kleppen, gesmede zuigers en van een keramische composietlaag voorziene cilinderbussen. De XV950-modellen zijn voorzien van een nieuw stalen dubbel wiegframe, zonder een apart subframe. De korte wielbasis (1.570 mm) moet zorgen voor veel wendbaarheid en neutrale en stabiele rijeigenschappen tijdens het rijden op de snelweg. De telescopische voorvork (Ø 41 mm) in combinatie met de twee schokdempers achter complimenteren de traditionele look van de XV950-modellen. De XV950R beschikt over twee ‘piggy-back’ schokdempers.

Om de geen-gezeur-uitstraling nog meer te benadrukken, maken de XV950-modellen gebruik van nieuw ontworpen 12-spaaks gegoten wielen vóór en achter. Uiteraard heeft Yamaha bovendien een volledig assortiment aan originele accessoires ontwikkeld. Speciaal voor diegene die de geen-gezeur-uitstraling nog verder wil versterken.

De XV950R zal leverbaar zijn in twee kleuren: grijs en groen. De XV950 komt in wit en zwart. Beide modellen zijn leverbaar vanaf eind september 2013. De prijs volgt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen