Die andere grote straatrace op Man

Natuurlijk kennen we allemaal de Isle of Man TT. Maar wel eens gehoord van de Southern 100? Ook deze straatrace vindt plaats op het Eiland van Man. En alle grote namen staan vanaf 8 juli uiteraard weer aan de start. Want als ze kunnen racen, dan racen ze. Punt uit. Ook Nederland is goed vertegenwoordigd.

Voor het F.C.Moore International Road Racing Team komen Michael Hofman en Olaf Romijn uit. Voor de ervaren Romijn, de man achter de bijzondere Branko Srdanov-inzamelingsactie, is het de eerste keer dat hij in actie komt op het 6,8 kilometer lange Billown Circuit. Doordat hij in zowel het Supersport als het Superbike rijdt, krijgt hij gelukkig kans veel kilometers te maken.

Michael Hofman (foto) rijdt de Southern 100 voor de tweede keer en heeft zichzelf als doel gesteld om de tijden van 2012 te verbeteren. Hofman rijdt naast de Supersport en Superbike eveneens de Lightweight-race. Ook de Nederlandse roadracers Mathijs van Neck en Kevin van Gulik rijden de Southern 100. Van Neck start normaal in het IRRC-kampioenschap en kijkt, net als Van Gulik erg uit naar de bijzondere races op Man.

De eerste trainingen staan gepland voor maandag 8 juli. Dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 juli wordt er geracet. Meer informatie is te vinden op www.southern100.com, een haast romantisch verouderde website. Manx Radio verslaat, net als tijdens de TT, de wedstrijden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.