dinsdag 16 april 2024

Yamaha Motor, branch Benelux zoekt Digital Marketing Coordinator

Voor Yamaha Motor Europe N.V. branch Benelux, op onze locatie Schiphol-Rijk, Nederland zijn we op zoek naar een fulltime Digital Marketing Coördinator.

Share our passion:

Wij, bij Yamaha, streven er continu naar onze klanten ‘KANDO’ te laten ervaren. Dit is Japans voor het gevoel van ‘diepe voldoening’ en ‘intense opwinding’ dat je ervaart wanneer je iets van uitzonderlijke waarde tegenkomt. Dit bereiken we door verschillende producten en services te bieden en sinds onze oprichter, Genichi Kawakami, Yamaha Motor in 1955 opgerichte, is dit onze missie geweest. Wat we ook doen, we zijn niet tevreden tot we ‘KANDO’ hebben geleverd.

Nu heb jij de mogelijkheid onderdeel te worden van onze Yamaha familie!

Wat ga je doen?

De Digital Marketing Coördinator is verantwoordelijk voor het implementeren, beheren en bewaken van de digitale communicatiekanalen van Yamaha Motor Europe, branche Benelux (YMBNL). De Digital Marketing Coördinator onderhoudt nauwe contacten met het dealernetwerk om de (digitale) customer journey te intensiveren.

Het totale YMBNL-team bestaat uit 28 gedreven en gepassioneerde medewerkers die samen het beste willen voor dealers en eindgebruikers. Je bent een echte teamplayer, sociaal, digital savvy en vindt het leuk om mensen te motiveren en te stimuleren. Je maakt deel uit van de Marketing afdeling en je rapporteert aan de Marketing Manager .

Waar ben je verantwoordelijk voor:

 • Jaarlijks online marketingplan opstellen en uitvoeren als onderdeel van het jaarlijkse marketingplan (gesegmenteerd per productgroep);
 • Social media strategie uitwerken en implementeren (gesegmenteerd per productgroep en de verschillende activiteiten);
 • Online advertising campagnes opzetten, analyseren en het maken van rapportages voor Sales, Marketing en Productplanning;
 • eCommerce activiteiten ondersteunen en verbeteren;
 • Marketing automation project uitwerken en implementeren;
 • Online dealer programma uitrollen en het geven van trainingen aan het dealernetwerk voor social media en online advertising;
 • De digitale communicatiekanalen onderhouden, verbeteren en uitbreiden;
 • Uitwerken van digitale sales en after sales campagnes;
 • Actieplan opstellen met de relevante afdelingen om de customer journey te intensiveren en de tevredenheidsbeoordelingen te verbeteren;
 • Verbetervoorstellen maken naar aanleiding van de analyses.

Wie ben jij?

Een gemotiveerde collega, je bent authentiek en hebt passie voor dat wat je doet. Je bent zelfstandig, maar ook iemand die graag samenwerkt. Jij bent klaar om deze uitdaging aan te gaan en bent niet bang om nieuwe dingen te ondernemen. Je bent een Digital Specialist en vindt het leuk om dagelijks contact te hebben met collega’s en dealers. Uiteraard zijn kwaliteit en professionaliteit twee belangrijke waarden voor jou. Geen dag is hetzelfde bij Yamaha!

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over een HBO-niveau in werk en denkniveau en 2-3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Affiniteit met de Yamaha producten;
 • Je communiceert zowel mondeling als schriftelijk in de Nederlandse, Engelse (must) en Franse taal (pré);
 • Flexibele no-nonsense mentaliteit;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Ervaring met MS Office, Adobe en Salesforce (pré) ;
 • Kennis van Social Media, Google Ads en Adobe Creative Cloud;
 • Self-starter;
 • Je bent in het bezit van het rijbewijs A, B en/of vaarbewijs I (pré)

Over Yamaha Motor Europe

Yamaha Motor Europe, branch Benelux (YMBNL) is verantwoordelijk voor de sales, marketing en distributie van het merk Yamaha in de Benelux voor de productgroepen: Yamaha motorfietsen en scooters, eBikes, buitenboordmotoren, WaveRunners, ATV’s & Side by Side, golf cars en generatoren.

Tevens is Yamaha Motor Europe, branch Benelux importeur van de bootmerken Buster, Yamarin, Pioner, en YAM. Voor al deze producten kan een beroep gedaan worden op een officieel netwerk van geselecteerde dealers.

Yamaha verlengt de samenwerking met SWPN voor 2023

Wat bieden wij jou?

Naast een competitief salaris, bieden we je een 13e maand, reiskostenvergoeding, 28 vakantiedagen en de mogelijkheid tot een bonus! Je werkt in een internationale organisatie waar je volop kan leren en ontwikkelen. Het eerste contract is een tijdelijk contract, met de intentie deze met een onbepaalde tijd te verlengen.

Natuurlijk, als Yamaha zijnde, kan je meedoen aan ons private lease programma voor motoren, krijg je korting op Yamaha producten en ondersteunen we in het behalen van je motor of boot rij-/vaarbewijs.

Contact:

Klinkt dit als jouw volgende baan? We ontvangen graag je CV en motivatiebrief (in NL of EN). Je kan reageren door hier naar de LinkedIn van Yamaha Motor te gaan en op de ‘Solliciteren’ button te klikken! Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op met Sven Vosselman via 0627451343 of Recruitment@yamaha-motor.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen