Yamaha MT-125 komt in najaar

Na de succesvolle reïncarnatie van de MT-serie in de vorm van de recent geïntroduceerde MT-09 triple en MT-07 twin, komt Yamaha nu pijlsnel met de derde MT in korte tijd. De MT-125, een 125cc eenpitter, viertakt uiteraard.

De familiare verwantschap met de 07 en 09 is de 125 duidelijk af te zien met de inmiddels kenmerkende hoekige koplamp, de inlaten aan weerszijden van de tank en de Y-spaaks velgen. Het oogt in ieder geval zeer verzorgd. Door de MT125 uit te rusten met een 41 mm  upside-down voorvork en radiaal gemonteerde tweezuiger klauw (op een enkele 292 mm schijf) geeft Yamaha in ieder geval het signaal af de beginnende motorrijder serieus te nemen.

De kleine eenpitter is goed voor 15 pk bij 9.000 tpm en past daarmee natuurlijk naadloos in het A2-rijbewijs regelement. Om het vermogen optimaal te benutten is de MT uitgerust met een zesbak. Rijklaar met volle tank komt de 125 uit op een gewicht van 138 kg. Kosten? Nog niet bekend.

Op de vraag aan de importeur wanneer de nieuwste MT-telg op de Nederlandse markt komt, kon nog geen sluitend antwoord worden gegeven. De eerste machines worden uitgeleverd in augustus, maar dat is zonder ABS. In Nederland komt alleen de versie mét ABS op de markt en die wordt na augustus verwacht.

Binnenkort meer over prijs en levering van de MT-125. De kleuren zijn wel bekend: Matt Grey en Race Blu.

[justified_image_grid ids=20078,20079,20080,20081,20082,20083]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?