woensdag 31 mei 2023

Yamaha MT-125 komt in najaar

Na de succesvolle reïncarnatie van de MT-serie in de vorm van de recent geïntroduceerde MT-09 triple en MT-07 twin, komt Yamaha nu pijlsnel met de derde MT in korte tijd. De MT-125, een 125cc eenpitter, viertakt uiteraard.

De familiare verwantschap met de 07 en 09 is de 125 duidelijk af te zien met de inmiddels kenmerkende hoekige koplamp, de inlaten aan weerszijden van de tank en de Y-spaaks velgen. Het oogt in ieder geval zeer verzorgd. Door de MT125 uit te rusten met een 41 mm  upside-down voorvork en radiaal gemonteerde tweezuiger klauw (op een enkele 292 mm schijf) geeft Yamaha in ieder geval het signaal af de beginnende motorrijder serieus te nemen.

De kleine eenpitter is goed voor 15 pk bij 9.000 tpm en past daarmee natuurlijk naadloos in het A2-rijbewijs regelement. Om het vermogen optimaal te benutten is de MT uitgerust met een zesbak. Rijklaar met volle tank komt de 125 uit op een gewicht van 138 kg. Kosten? Nog niet bekend.

Op de vraag aan de importeur wanneer de nieuwste MT-telg op de Nederlandse markt komt, kon nog geen sluitend antwoord worden gegeven. De eerste machines worden uitgeleverd in augustus, maar dat is zonder ABS. In Nederland komt alleen de versie mét ABS op de markt en die wordt na augustus verwacht.

Binnenkort meer over prijs en levering van de MT-125. De kleuren zijn wel bekend: Matt Grey en Race Blu.

[justified_image_grid ids=20078,20079,20080,20081,20082,20083]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image