13 C
Nederland
zondag 26 juni 2022

Aprilia gooit haar nakeds in de uitverkoop

In een poging te profiteren van het mooie voorjaar en meer verkoop te genereren, verlaagt Aprilia de prijzen van de Shiver 750 en Tuono V4 APRC. Het merk hoopt op deze manier eventuele twijfelaars over de streep te trekken.

Beiden motoren moeten het niet hebben van hun nieuwswaarde, zowel de Shiver als – in iets mindere mate – de Tuono V4 zijn alweer een tijdje op de markt en dan is een prijsverlaging een middel dat vaker ingezet wordt om de verkoopcijfers een boost te geven.

Over de motoren hoeven we weinig woorden vuil te maken, die hebben inmiddels wel bewezen waartoe ze instaat zijn. De Shiver kan met z’n 95 pk sterke 750cc twin nog steeds prima mee in de huidige middenklasse, ook al omdat juist deze machine als een van de eerste tweewielers was uitgerust met ride-by-wire gasbediening en meerdere rijmodi.

De Tuono V4 R werd vorig jaar uitgerust met ABS en een grotere tank én zag via kleine motorische aanpassingen z’n topvermogen groeien naar 170 pk. Daarmee is de Tuono op papier nog altijd een goede 10 pk sterker dan BMW’s S1000R, om maar iets te noemen. De gruizige naked is nog maar in één variant verkrijgbaar, de versie met alle opties, dus inclusief het door ons zeer gewaardeerde APRC-systeem met traction control, wheelie control, launch control en quickshifter.

Misschien is dit dus wel de uitgelezen kans je te wenden tot een van de meest ondergewaardeerde fabrikanten van dit moment. Overigens gaat het hier om een ‘primavera’ (lente) actie, na eind juli keren de prijzen weer terug naar hun oude niveau.

Wat ons, last but not least, brengt tot de harde cijfers:
De Tuono V4 APRC ABS gaat van € 17.990,- naar € 15.899,-.
De Shiver wordt duizend euro goedkoper, € 8.249,-  voor de  standaard versie en € 8.888,- voor de versie met ABS.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen