Yamaha sluit zich aan bij Kawasaki in de strijd om waterstofmotor

Hoewel waterstof misschien niet de nummer één alternatief is voor benzinemotoren van motorfietsen, het heeft een groot potentieel voor het verminderen van de uitstoot van CO2 wereldwijd. Zoals we lezen op InterestingEngineering: ‘Van waterstofmotoren wordt gezegd dat ze de energiezekerheid beter kunnen veiligstellen dan motoren die op fossiele brandstoffen draaien. Voor het verminderen van de CO2-footprint hebben ze een hoop te bieden, want wanneer voertuigen op waterstof rijden komen er geen koolstofverbindingen vrij als bijproducten.’ Een waterstofmotor verbrandt blijkbaar ook sneller dan traditionele motoren, wat een nog directere gasrespons zou betekenen.

Kawasaki weet dit. Om de kracht van waterstof ten volle te benutten en in hun voordeel te gebruiken, heeft Kawasaki Heavy Industries (KHI) ‘s werelds eerste schip gebouwd dat vloeibaar gemaakte waterstof transporteert, bekend als ‘The Suiso Frontier’. Het kan grote hoeveelheden vloeibaar gemaakte waterstof vervoeren tegen 1/800 van de oorspronkelijke CO2-footprint. Hoewel Kawasaki misschien nog niet is begonnen met het testen van deze energiebron voor hun motorfietsen, lopen ze wel op de troepen vooruit. En Yamaha wil daar bij zijn.

Nu Yamaha zich heeft gecommitteerd aan 100% CO2-neutraal in 2050, zijn we benieuwd waar de twee giganten mee komen. Immers heeft Kawasaki al gezegd dat we tegen eind volgend jaar drie nieuwe elektrische motoren kunnen verwachten. En met hun hoofd al in de carrosserie van een nieuwe waterstofmotorfiets, kunnen we de onthulling misschien begin 2024 verwachten…

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?