woensdag 31 mei 2023

Yamaha Ténéré 700 wint Red Dot Award

De op offroadmotoren geïnspireerde Yamaha Ténéré 700 heeft de Red Dot Award  voor ‘Productdesign 2020’ gewonnen.

Het is niet voor de eerste keer dat Yamaha de Red Dot Award wint. De prijs voor de Ténéré markeert het negende jaar op rij dat Yamaha Motor een prijs heeft gewonnen in deze felbegeerde ontwerpwedstrijd. Eerder vielen al de Niken, TMAX DX en de XMAX 300 in de prijzen.

De Ténéré 700 heeft de stijl van een Dakar-racer en is gebouwd om de rijders verder te brengen in de meest onherbergzame gebieden. De Ténéré 700 is zeker een geval van functie boven vorm, terwijl hij er toch cool uitziet!

Met de Ténéré 700 stapte Yamaha in het inmiddels lucratieve segment van avontuurlijke het middenklassers. En daarmee nam Yamaha afstand nam van de 1200cc’s Super Ténéré.

De andere prijs die Yamaha tijdens de wedstrijd won, betreft een ander type. Het is een multi-rotor drone, ontworpen om in één vlucht van 15 minuten een insecticide over een veld van één hectare te spuiten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image