woensdag 31 mei 2023

Yamaha Ténéré 700 World Riad scheurt door Australische Outback

In een nieuwe video demonstreert de Yamaha 700 Ténéré z’n talenten onder andere in de gruwelijke droogte van de Austeralische Outback.

Het begon allemaal met het T7-concept, gepresenteerd op Eicma 2016 als een waardige erfgenaam van de enduro die Paris-Dakar jarenlang domineerde. 2017 Markeerde de tweede evolutie van het prototype, natuurlijk met de legendarische naam Ténéré nam. De proto liet in een reeks van video’s z’n kwaliteiten al zien. Inmiddels is de Ténéré 700 World Raid gereed om z’n kunsten aan de wereld te tonen. Voor die gelegenheid vertrok de Yamaha voor de eerste presentatie naar de binnenlanden van Australië.

Wereldtournee

Voormalig Yamalube Official Yamaha Rally Team Rodney Fagotter test de Ténéré 700 van Harvey Bay naar Dubbo, op stranden, outback en jungle. De etappe in Australië is de eerste in een aantal etappes die de 700 Ténéré over de hele wereld zal brengen. Daarna rijdt de Yamaha in Marokko, in de omgeving van Merzouga. Het stuur is dan in handen van niemand anders dan Stephane Peterhanel, die 13 (!) keer Paris-Dakar won, waarvan zes keer op een Ténéré. Na Marokko volgt Zuid-Amerika, waar sinds 2009 de Paris-Dakar plaatsvindt. Dakar-deelnemer Adrien van Beveren rijdt daar een Dakar-etappe van zo’n 800 km.

Etappe Europa

Dan komt de 700 Ténéré naar Europa, naar Engeland om precies te zijn. Eenmaal op het Europese vasteland geeft de Brit Nick Sanders de Yamaha over aan respektievelijk David Frétigné, Cristobal Guerrero en Alessandro Botturi. Via mooie streken en landschappen eindigt de wereldtournee op een steile Alpenpas.

Laatste punt: in de zojuist uitgebrachte video wordt voor het eerst het logo Ténéré 700 World Raid gebruikt, zonder de toevoeging prototype. Een hint dat de Yamaha al in productie is?

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image