13 C
Nederland
zondag 26 juni 2022

INHOUD EN ROUTES PROMOTOR 4/2018

LangsteDagTocht 2018: Het Spoor van de Wolf

De wolf is terug. En hij is de ideale routemaker. Tijdens de LangsteDagTocht 2018 volgen we zijn spoor van Wolfheze tot Hongerige Wolf. De tocht is ook geschikt voor zwarte schapen. Op weg naar het Siberische Omsk moest dichter Drs. P. zijn vrouw en kinderen nog voor de wolven gooien. Dat is niet meer nodig. Je kunt ze nu ook kwijt op weg naar Ommen, want ons land heeft weer wolven.

SCHRIJF JE IN

TankTasTocht #3: Overijssel/Drenthe

Zwierend over een groene route van 160 kilometer. Met als hoogtepunten de prachtige laagveenmoerassen in de Weerribben en Wieden en het onbekommerde land van Bartje. Rijplezier, zelfs over golvend dijkasfalt. Oude bossen, weide akkers, vogelrijke waterplassen en stapels gemaaid riet. Tijdloze klinkerweggetjes voeren je langs plattelands erfgoed. Een perfecte rit langs wat Overijsel en Drenthe uitademen: landelijke rust!

DOWNLOAD DE ROUTE

De Koninklijke Drie: Harz – Weserbergland – Teutoburgerwoud

We rijden vanuit Kyffhäuser over de Hexentanzplatz naar de Externsteinen. Hoe geheimzinnig deze plaatsen ook klinken, zo fabelachtig bochtig zijn de verbindingsetappes door de Harz, Weserbergland en het Teutoburgerwoud. En zo magnetisch is ook het effect van drie ontmoetingsplekken op motorrijders.

LEES VERDER

AlpineTracks: Bergen rijden rond Soesterberg

De rondrit begint met gratis koffie bij Alpine Hearing Protection in Soesterberg. Vreemde plek? Misschien, maar de naamgever is wel het thema van de track: bergen. Rond Soesterberg liggen er al drie: de Tafelberg , de Amersfoortseberg en de Stompert. Stuk voor stuk kuitenbijters van 3.640 tot 5.100mm.

LEES VERDER

Engeland: Racers Welcome

Op het grootste eiland in de Noordzee kun je schitterend rondjes draaien: behalve Brands Hatch en Silverstone zijn er nog veel meer, maar minder bekende circuits te vinden als Oliver‘s Mount, het laatste stratencircuit van England. Of Mallory Park, Brooklands of Oulton Park. Circuits als routepunten in een opwindende rondrit langs Britse motorgeschiedenis.

LEES VERDER

8 Mijn Occasion

10 Onderdelen

14 Test: Yamaha Tracer 900 GT

20 Toeren: Koninklijke Drie

30 De Plek van Ruud

35 Intro: Benelli Leoncino 500 & TRK502

40 LangsteDagTocht 2018

45 Test: 10 systeemhelmen

54 Toeren als een alpinist in Nederland

56 Test: Husqvarna Vitpilen

62 TankTasTocht #3: Overijssel/Drenthe

66 Overzicht: stekkers, houders en tanktassen

70 Test: Kawasaki Z900 RS CAFE

72 Test: Kawasaki Ninja 400

74 Toeren: langs 9 Engelse circuits

84 Test: Indian Scout Bobber

90 MrGPS: welke GPS kronkelt het best?

92 Sterk Verhaal

97 Column: Brusselmans

98 Promotor 5/2018 (v.a. 21 juni)

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen