maandag 27 mei 2024

Yamaha Track Days 2023: exclusieve circuitdagen voor Yamaha-rijders

Circuitrijden op de motor is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens heel leerzaam. Daarom presenteert Yamaha een nieuwe serie exclusieve Yamaha Track Days. Tijdens deze gezellige en leerzame circuitdagen zijn Yamaha-rijders welkom om zichzelf en hun Yamaha’s te testen op de circuits van Assen en Mettet (België). De Yamaha Track Days zijn laagdrempelige en compleet verzorgde circuitdagen voor rijders van ieder niveau.

Marathonmotor Yamaha YZF R6: ruim drie ton op de teller zonder oponthoud

Onder begeleiding of vrij rijden

De Yamaha Track Days 2022 waren een doorslaand succes, met honderden Yamaha-rijders die op hun eigen Yamaha het circuit op gingen. Daarom staat dit unieke concept dit jaar opnieuw op de kalender. Voor beginners en minder ervaren circuitrijders is er vooraf een uitgebreid instructieprogramma. Eenmaal op de baan worden deze rijders begeleid door instructeurs, die de verrichtingen na iedere sessie zullen evalueren en zo helpen met het verbeteren van de rijtechniek. De al gevorderde circuitrijders mogen vrij rijden. Als ze dat willen zijn er instructeurs aanwezig die ze helpen hun techniek nog verder aan te scherpen. Daarom zijn er verschillende professionele Yamaha-rijders aanwezig. Deze professionele racers geven een gratis persoonlijke masterclass en begeleiden de rijders tijdens beide Track Days. Ook is de Yamaha Supersport Pro Tour aanwezig. Rijders van ieder niveau worden uitgenodigd om tijdens hun sessies op de baan ook een gratis proefrit te maken op een van de nieuwe 2023 Yamaha R-serie Supersport modellen.

Legendarisch merk, legendarische circuits

De Belgische Yamaha Track Day is op 12 mei 2023, op Circuit Jules Tacheny in Mettet. Dit kleine maar uitdagende circuit is niets minder dan spectaculair, mede door de ‘corkscrew’ halverwege de baan. Daar lijkt het alsof je helm de grond raakt! Deze Track Day wordt georganiseerd in samenwerking met Mertens Riding School. Deelname kost €135 en dat is inclusief een gratis lunch en drankje.

De Nederlandse Track Day vindt plaats op het TT Circuit Assen, op 26 mei. Dit unieke circuit staat al sinds 1930 op de officiële Grand Prix kalender en is met zijn vloeiende bochten niet voor niets het favoriete circuit van Yamaha MotoGP-legende Valentino Rossi. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met CRT Holland.

Is circuitrijden voor jou nieuw? Geen probleem. Tijdens de Yamaha Track Days in Assen, kun je je ook inschrijven voor de CRExperience. De CRExperience combitraining is een brede training waarin meerdere rij-technische aspecten op en naast de baan in theorie en praktijk aan de orde komen. Zo krijg je vertrouwen met je Yamaha en ontdek je alle mogelijkheden van het rijden op circuit.

Prijzen vanaf €165,00, inclusief gratis lunch en drankje.

Doe je mee? Leuk!

Je hoeft geen circuitervaring te hebben: de Yamaha Track Days gaan om puur motorplezier zonder competitie-element. Is jouw Yamaha in technisch goede staat en heb je een volledig motorpak (of jas en broek die te verbinden zijn)? Dan nodigen wij je van harte uit om mee te doen.

Meer info en inschrijven via yamaha-track-days.com.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen