woensdag 19 juni 2024

Introduceert Moto Morini nieuwe cruiser eind dit jaar?

Moto Morini werd in 2018 overgenomen door Zhongneng en is klaar om de Amerikaanse markt aan te vallen vanuit haar nieuwe hoofdkwartier in Irvine, Californië. Naar verluidt werkt Moto Morini aan een nieuwe en nog niet uitgebrachte cruiser die deels gebaseerd is op het platform van de X-Cape en Seiemmezzo.

De gegevens komen rechtstreeks van de tekeningen die voor de registratie van de motor zijn ingediend. Betrouwbare informatie dus.

Geslaagde stijloefening: Moto Morini X-Cape ADV-R

De motorfiets – met de codenaam P16 – zal worden aangedreven door de reeds bekende en populaire motor van de Seiemmezzo en de X-Cape 650, namelijk de parallelle tweecilinder van 649 cc met een vermogen van 59,8 pk bij 8.250 tpm en een maximumkoppel van 56 Nm bij 7.000 tpm. Natuurlijk kunnen de cijfers veranderen, misschien ook dankzij een speciale mapping, maar qua prestaties kunnen we nog steeds iets verwachten dat erg lijkt op wat we al hebben gezien op de andere, lichte Moto Morini’s.

Geheel nieuw is daarentegen het chassis, toevertrouwd aan een nieuw frame, op zijn beurt gecombineerd met een al even nieuwe ophanging, met een aluminium achterbrug verbonden met twee schokdempers en een voorvork van het traditionele type. Ook nieuw voor Moto Morini is de aandrijfriem, die op de cruiser de meer klassieke ketting zal vervangen. Het geheel is, zoals je duidelijk kunt zien op de tekeningen, gekleed in een vrij klassieke outfit, althans voor een cruiser, met ronde vormen en zachte lijnen, precies zoals je zou verwachten op een motorfiets van dit type.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen