Yamaha VMAX Carbon: feestje!

In 1985 introduceerde Yamaha de VMAX. Inderdaad, da’s precies dertig jaar geleden en daarom is het tijd voor een feestje. Dat feestje brengt Yamaha in de vorm van bovenstaande uitvoering, de VMAX Carbon.

Als je heel snel kijkt zie je weinig verschil, maar de verschillen zitten ‘m dan ook vooral in de materiaalkeuze. Want de tankafdekking, het voor- en achterspatbord en de zijafdekkingen zijn nu van carbon. Meer in het oog springend zijn de slip-on uitlaatdempers van Akrapovic. Pfoeh, we weten al hoe lekker de dikke V4 met de standaarddempers klinkt, hoe lekker zal dit dan zijn?

De adviesverkoopprijs van deze tot ’30th Anniversary VMAX Carbon’ gedoopte machine bedraagt €25.999 exclusief kosten rijklaarmaken en leges tenaamstellen kenteken. Dat is een flinke duit extra bovenop de actieprijs van €22.999 (was in 2014 €25.999, precies hetzelfde als waarvoor de speciale versie nu wordt aangeboden) waarvoor de standaardversie van de VMAX tijdelijk wordt aangeboden. Deze standaardversie is nu trouwens ook in matgrijs verkrijgbaar, naast het gebruikelijke zwart en matzwart.

Een test van de ‘gewone’ VMAX vind je trouwens hier. Bovenstaande foto in het groot, waarop je het carbon beter kunt zien, vind je hier.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?