vrijdag 1 maart 2024

Yamaha zoekt Sales Coordinator & Advisor

Share your passion: 

Wij, bij Yamaha, streven er continu naar onze klanten ‘KANDO’ te laten ervaren. Dit is Japans voor het gevoel van ‘diepe voldoening’ en ‘intense opwinding’ dat je ervaart wanneer je iets van uitzonderlijke waarde tegenkomt. Dit bereiken we door verschillende producten en services te bieden en sinds onze oprichter, Genichi Kawakami, Yamaha Motor in 1955 opgerichte, is dit onze missie geweest. Wat we ook doen, we zijn niet tevreden tot we ‘KANDO’ hebben geleverd. 

Nu heb jij de mogelijkheid onderdeel te worden van deze Yamaha familie. Als Sales Coordinator & Advisor ben je de spil tussen klant en Yamaha! 

Over Yamaha Motor Benelux:

Yamaha Motor Europe, branche Benelux (YMBNL) is verantwoordelijk voor de sales, marketing en distributie van het merk Yamaha in de Benelux voor de productgroepen: Yamaha motorfietsen en scooters, buitenboordmotoren, Wave Runners, ATV’s & Side by Side, golf cars en generatoren.

Tevens is Yamaha Motor Europe, branche Benelux importeur van de bootmerken Buster, Yamarin, Linder, Pioner, en YAM. Voor al deze producten kan een beroep gedaan worden op een officieel netwerk van geselecteerde dealers. 

Voor YMNBL, op onze locatie Schiphol-Rijk, Nederland zijn we op zoek naar een fulltime Sales Coordinator & Advisor. 

Over de rol: 

Als Sales Coordinator & Advisor verwerk je alle sales orders, beantwoord je vragen van dealers en monitor je het volledige proces van order tot levering. Actief betrokken zijn bij de sales campagnes en het benaderen van de dealers geeft jou energie. Je hebt daarnaast veel contact met de Sales Representatives en de Sales & Product Manager in België, onze dealers en de verschillende leveranciers en partners. Je vindt het dus leuk om continu in contact te staan met mensen, problemen te verhelpen en advies te geven. Je bent dan ook het eerste contact voor de Belgische en Luxemburgse markt, welke je vanaf 2021 met 28 gedreven en gepassioneerde collega’s zal bedienen! 

Dus, de belangrijkste werkzaamheden: 

 • Verwerken van de salesorders; 
 • Coördineren van het gehele verkoopproces van order tot levering; 
 • Communicatie met de dealers over uiteenlopende onderwerpen; o Vragen beantwoorden 
 • Problemen verhelpen met out of the box ideeën 
 • Relatie onderhouden 
 • Realiseren van de salestargets; 
 • Deelnemen aan (inter)nationale events en PR activiteiten. 

Wil jij bijna letterlijk verschillende Yamaha producten door je hand krijgen? Direct in contact staan met verkooppunten, relaties daarmee onderhouden en bijdragen aan verschillende events (zodra we weer mogen!)? Check dan snel of jij ook bij deze rol past! 

Over jou! 

Een gemotiveerde college die graag de operatie ondersteund en ´happy customer’ hoog in het vaandel heeft staan. Je bent een teamplayer die graag leert en uitdagingen aangaat. Geen dag is hetzelfde bij Yamaha! Uiteraard zijn kwaliteit en professionaliteit twee belangrijke waarden voor jou. 

Wat breng je mee? 

 • Je hebt minimaal een MBO 4 diploma en één jaar werkervaring. 
 • Een echte passie voor Yamaha producten (motoren, boten, etc.). 
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands, Engels en Frans. Je bedient zowel de Nederlandse, als de Belgische (Vlaanderen en Wallonië) en Luxemburgse markt. Daarnaast werk je nauw samen met het hoofdkantoor van Yamaha waar de voertaal Engels is. 
 • Je bent communicatief vaardig en steekt graag de handen uit de mouwen. 
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs A of B. Beiden is een pré. 

En wat bieden wij jou? 

Naast een competitief salaris, bieden we je een 13e maand, reiskostenvergoeding, 28 vakantiedagen en de mogelijkheid tot een bonus!

Je werkt in een internationale organisatie waar je volop kan leren en ontwikkelen. Het eerste contract is een tijdelijk contract, met de intentie deze met een onbepaalde tijd te verlengen. 

Natuurlijk, als Yamaha zijnde, kan je meedoen aan ons private lease programma voor motoren, krijg je korting op Yamaha producten en ondersteunen we in het behalen van je motor of boot rij-/vaarbewijs.

Contact

Klinkt dit als jouw volgende baan? We ontvangen graag je CV en motivatiebrief (in NL of EN). Je kan reageren door te mailen naar Recruitment@yamaha-www.motor.nl. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op met via hetzelfde e-mailadres.

Bureau? Als we je nodig hebben, weten we je te vinden! 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen