woensdag 24 april 2024

2021 Ducati XDiavel: nieuwe kleuren en meer vermogen

Nieuwe kleuren en een krachttoename komt naar enkele van de 2021 Ducati XDiavel Lineup.

Als je echt grote veranderingen en nieuwe modellen had verwacht, had je net als gisteravond bij Nederland – Spanje de computer eerder afgesloten om een boek te gaan lezen. Maar als je een fan bent van twee unieke genres in Ducati’s motoraanbod, dan zijn er misschien wat verborgen verrassingen voor je.

Alles over de 2021 Ducati Multistrada V4, V4S & V4S Sport

In het Ducati XDiavel kamp zien we dat het grote nieuws is dat de powercruiser gehomologeerd is voor Euro5. Voor de markten waar dit van toepassing is, betekent dit een opmerkelijke toename van het vermogen, tot 158 pk (118 kW).

Dit is te danken aan een ander uitlaatsysteem en wat gefriemel aan de mapping van het blok. Het basismodel van de Diavel is niet meer leverbaar. Daarvoor in de plaats komt de nieuwe Dark-versie, treffend genoemd de 2021 Ducati XDiavel Dark. Zoals de naam al aangeeft, is alles zwart. Daarnaast is er de XDiavel Black Star, een aantrekkelijke motor om te zien met gesmede alu-velgen en met een subtiel zwart, grijs en rood kleurenschema.

2021 Ducati XDiavel
Ducati XDiavel Dark

De VS blijft het Ducati XDiavel S model krijgen, maar we krijgen niet het zeer aantrekkelijk uitziende Ducati XDiavel Black Star model (te zien op de hoofdfoto), dat raakt met gesmede aluminium wielen en een subtiel zwart, grijs en rood kleurenschema.

2021 Ducati Scrambler Icon ook in Ducati Red

De prijsstelling voor de 2021 Ducati XDiavel Dark begint bij € 23.690,- (België: € 20.590) en voor de Black Star € 29.590,- (België: € 25.690,-).

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen