2021 Ducati XDiavel: nieuwe kleuren en meer vermogen

Nieuwe kleuren en een krachttoename komt naar enkele van de 2021 Ducati XDiavel Lineup.

Als je echt grote veranderingen en nieuwe modellen had verwacht, had je net als gisteravond bij Nederland – Spanje de computer eerder afgesloten om een boek te gaan lezen. Maar als je een fan bent van twee unieke genres in Ducati’s motoraanbod, dan zijn er misschien wat verborgen verrassingen voor je.

Alles over de 2021 Ducati Multistrada V4, V4S & V4S Sport

In het Ducati XDiavel kamp zien we dat het grote nieuws is dat de powercruiser gehomologeerd is voor Euro5. Voor de markten waar dit van toepassing is, betekent dit een opmerkelijke toename van het vermogen, tot 158 pk (118 kW).

Dit is te danken aan een ander uitlaatsysteem en wat gefriemel aan de mapping van het blok. Het basismodel van de Diavel is niet meer leverbaar. Daarvoor in de plaats komt de nieuwe Dark-versie, treffend genoemd de 2021 Ducati XDiavel Dark. Zoals de naam al aangeeft, is alles zwart. Daarnaast is er de XDiavel Black Star, een aantrekkelijke motor om te zien met gesmede alu-velgen en met een subtiel zwart, grijs en rood kleurenschema.

2021 Ducati XDiavel
Ducati XDiavel Dark

De VS blijft het Ducati XDiavel S model krijgen, maar we krijgen niet het zeer aantrekkelijk uitziende Ducati XDiavel Black Star model (te zien op de hoofdfoto), dat raakt met gesmede aluminium wielen en een subtiel zwart, grijs en rood kleurenschema.

2021 Ducati Scrambler Icon ook in Ducati Red

De prijsstelling voor de 2021 Ducati XDiavel Dark begint bij € 23.690,- (België: € 20.590) en voor de Black Star € 29.590,- (België: € 25.690,-).

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?